Het Belang van Limburg

Bodart out, Henkinet ook in doel tegen Antwerp

Standard-coach Mbaye Leye liet na de bekermatch tegen Kortrijk uitschijne­n dat het voor Arnaud Bodart moeilijk wordt om de topper tegen Antwerp te halen. Die vrees lijkt gegrond. Een nieuwe basisplek voor Laurent Henkinet (28) lonkt. “Ik sta klaar.”

- ZONDAG 13.30 UUR Bob Faesen

De pikorde in Luik is duidelijk. Bodart is de eerste doelman, daarachter komen Henkinet en ouderdomsd­eken Jean-François Gillet. Volgens de regel keept Bodart ook de bekermatch­en, maar hij moest door een dijblessur­e passen voor de achtste finale in Kortrijk (1-1). Henkinet kreeg zijn kans en was in het Guldenspor­enstadion dankzij een gewonnen penaltyree­ks de gevierde man. “Het was mijn debuut voor Standard”, zegt Henkinet, die daarmee een droom in vervulling zag gaan. In zijn vorige passage bij Standard was het er nooit van gekomen. “Ik heb er tien jaar op moeten wachten. Ik ben blij dat de club me heeft gebeld om terug te keren. Ja, ik had verwacht om de vorige bekerwedst­rijd tegen Seraing te spelen, maar ik stelde me daar geen vragen bij. Ik weet waarom ik hier heb getekend en ken mijn rol.”

Het is vrijwel uitgeslote­n dat Bodart fit raakt voor het duel van zondag tegen Antwerp. Voor Henkinet komt er dus een nieuwe kans om zich te bewijzen. “Ik denk absoluut niet aan zondag”, nuanceert hij. “We zullen zien hoe Arnauds blessure evolueert, maar ik ben klaar voor het geval dat…”

Explosief

Jos Beckx, momenteel in dienst bij KV Mechelen, werkte met Henkinet bij STVV en Standard. De keeperstra­iner kent hem goed en is van mening dat de Rouches zich geen zorgen moeten maken voor zondag. “Laurent is een goede keeper”, onderstree­pt de Looienaar. “Bij STVV zochten we een derde keeper, toen ben ik hem op zijn 17de gaan halen bij Tongeren in derde klasse. Hij groeide door tot tweede keeper en is zelfs lange tijd eerste doelman geweest. Hij heeft heel wat matchen gespeeld voor hij naar Standard ging. Daar brak hij niet door. Niet gek, want met Kawashima, Thuram, Moris, Hubert en Pirard zat er toen wel wat”, weet Beckx nog. “Laurent heeft veel kwaliteite­n. Hij is explosief op zijn lijn en heeft het inzicht en de durf om uit te komen bij hoge ballen. Alleen vond ik indertijd dat de gedrevenhe­id ontbrak. Hij nam het misschien iets te makkelijk op. Elke dag moest je achter hem aanzitten. Pas op, het was geen moeilijke jongen. Laurent is een topkerel. In het begin was hij wat timide. Intussen heeft hij veel meegemaakt en is dat uiteraard veranderd.”

 ?? FOTO BELGA ?? Henkinet debuteerde dinsdag in de beker op bezoek bij Kortrijk voor de Rouches.
FOTO BELGA Henkinet debuteerde dinsdag in de beker op bezoek bij Kortrijk voor de Rouches.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium