Het Belang van Limburg

“Standard was de slechtste periode uit mijn carrière”

-

Standard leent Felipe Avenatti uit aan Antwerp. Maar omdat de Rouches nog een deel van zijn loon betalen, moet de Uruguayaan de match vanuit zijn zetel volgen. “Niet dat ik revanche wilde nemen, maar het had geweldig geweest om de winning goal te maken. Al zou ik nooit vieren. Ook al was Standard de slechtste periode uit mijn carrière en waren er veel conflicten, ik heb te veel respect voor de fans”, aldus de spits, die begin vorige maand in Luik werd teruggezet naar de beloften.

“I didn’t like it. Omdat ik het niet verdiende. Mbaye (Leye, nvdr.) was net aangesteld als coach, dus ik dacht: Yes, een nieuwe

kans. Maar twee dagen later kreeg ik een e-mail van de directie. Daarin stond dat ik vanwege mijn slechte prestaties naar de U21 moest, om opnieuw mijn beste niveau te bereiken. Die uitleg was niet correct. Het kon niet met mijn prestaties te maken hebben, want ik heb niet de kansen gekregen die anderen wél kregen. Ik had met niemand problemen. Maar ik heb gemerkt dat als je in Standard - en in Luik - geen Frans spreekt, bepaalde deuren sluiten. Ik moest soms moeite doen om mezelf verstaanba­ar te maken en dat is niet bevorderli­jk.”

Maar Avenatti kijkt ook in eigen boezem: “Ik heb zéker te weinig gebracht. Al je moet ook naar de context kijken. Toen ik bij Standard aankwam, was ik geblesseer­d. Terugkomen bleek moeilijker dan verwacht en vervolgens was het seizoen door Covid al snel voorbij.” (dvd)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium