Het Belang van Limburg

Mertens moet een set zwoegen, Gillé en Vliegen uitgeschak­eld

-

AUSTRALIAN OPEN

Elise Mertens (WTA 16) is de enige overgeblev­en Belg(ische) in het enkelspel van de Australian Open. De Hamontse plaatste zich na een 7-6 (10/8), 6-1-zege tegen de Chinese Zhu Lin (WTA 94) voor de derde ronde, waarin ze komende nacht de Zwitserse Belinca Bencic treft.

Elise Mertens had het in de eerste set niet onder de markt tegen de 27-jarige Chinese en kon pas in de tiebreak afstand nemen, nadat ze twee setpunten moest wegwerken. In de tweede set leek de veer bij het nummer 94 van de wereld gebroken en snelde de Belgische nummer 1 naar de overwinnin­g.

“Ik had wat moeite om in de wedstrijd te komen”, bekende Mertens. “Mijn eerste bal kwam er niet door zoals ik hoopte en mijn positiespe­l was niet top. Bovendien had mijn tegenstand­ster niets te verliezen en speelde ze goed. Ik wilde absoluut in twee sets winnen. De tiebreak van de eerste set was een bitse strijd, ik ben tevreden over mijn mentalitei­t daarin. Nadien tenniste ik sterker. Ik sta nu in de derde ronde, dat is positief.”

Om een plaats in de achtste finales treft Mertens de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 12), die in drie sets de maat nam van Svetlana Kuznetsova (WTA 37). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Mertens en Bencic, die een jaar geleden nog op de vierde plaats op de wereldrang­lijst stond.

“Ik ken haar nog van bij de juniores”, blikte Mertens op het duel vooruit. “Ze heeft een nogal bijzondere manier van slaan. Ik kan zeker haar wedstrijd tegen Kuznetsova analyseren. Maar ik wil mezelf niet onderdompe­len in data en analyses. Een tennismatc­h speel je ook op gevoel. Je te veel focussen op een tegenstand­ster komt niet goed.” Mertens is de laatste Belgische in het enkelspel, want Alison Van

Uytvanck (WTA 67) verloor in de tweede ronde met 6-4, 1-6, 6-2 tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 28). Ook titelverde­digster Sofia Kenin (WTA 4) moest haar koffers pakken na een nederlaag tegen de Estse Kaia Kanepi (WTA 65). Kirsten Flipkens won haar eerste dubbelmatc­h aan de zijde van de Sloveense Andreja Klepac.

Gillé/Vliegen out

In het dubbelspel bij de mannen liggen Sander Gillé en Joran Vliegen er al na één wedstrijd uit. Het Limburgse duo verloor met 6-7 (4/7), 6-2 en 7-6 (10/8) van de Duitser Dominik Köpfer en de Amerikaan Tennys Sandgren. In september hadden Gillé en Vliegen het nog tot de kwartfinal­es op de US Open geschopt.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Mertens schreeuwt het uit.
FOTO ISOPIX Mertens schreeuwt het uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium