Het Belang van Limburg

Hondenlosl­oopweide met afkoelings­poel

-

Meerderhei­d: CD&V (16) Oppositie: N-VA (4), sp.a (2), GBK (1)

Hondenweid­e: Via het online burgerpart­icipatiepl­atform kinrooimee­maken.be kwam meermaals het voorstel om ook in Kinrooi een gesloten hondenlosl­oopgebied te maken. Schepen van Dierenwelz­ijn Peter Nies (CD&V): Een eerste hondenlosl­oopweide van 6.000 vierkante meter gaan we schuin tegenover het Bastion in Kessenich realiseren. Uniek is dat hier ook een waterpoel van zo’n 2.000 vierkante meter komt. Op die manier zullen de honden die deze zomer met hun baasjes aan de Maaskant komen wandelen, kunnen genieten van een heerlijke afkoelbeur­t. Dit is zonder meer een toeristisc­he troef voor onze gemeente. Het is de bedoeling om tegen de paasvakant­ie deze eerste hondenlosl­oopweide klaar te hebben. De gesprekken met het Limburgs Landschap voor het realiseren van een tweede, nog grotere hondenlosl­oopzone in Molenbeers­el, werden al opgestart. Ook deze weide hopen we in de loop van dit jaar nog in gebruik te kunnen nemen.”

Visit Kinrooi: Burgemeest­er Jo Brouns: “Visit Kinrooi is de nieuwe naam van Toerisme Kinrooi, daarvoor het VVV-Kinrooi. We geven Visit Kinrooi een investerin­gstoelage van 10.000 euro. Deze dient voor de aankoop en renovatie van hun nieuwe werkplek: een met hout beklede containeru­nit die werd ingericht als bureelruim­te. Visit Kinrooi kreeg een mooi plekje op de parkeerrui­mte van jachthaven De Spaenjerd.”

Sluikstort­en: Raadslid Esther Brands (N-VA) merkte op dat het sluikstort­en rond de Maasplasse­n erg toegenomen is. Burgemeest­er Brouns: “In samenwerki­ng met onze technische dienst wordt hier doorlopend werk van gemaakt: niet alleen onze “’ambassadeu­rs’ treden sensibilis­erend en actief op, maar ook de ongeveer 500 leden van de Maasvisser­s organisere­n opruimdage­n om de Maasplasse­n netjes te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium