Het Belang van Limburg

Twee nieuwe padelplein­en voor tennisclub

-

Meerderhei­d: CD&V (8), Open Vld (6) Oppositie: N-VA (2), sp.a (2), VB (2), Groen (1)

Padel: TC Ham, de Hamse tennisclub, gaat twee extra padelplein­en aanleggen. “Verder komt er ook ledverlich­ting aan de zes buitenplei­nen en een camera aan de padelplein­en”, zo vertelt schepen van Sport Patrick Bosmans (CD&V). “De kostprijs van 140.000 euro zou voor een deel door eigen middelen betaald worden. Voor een lening van 100.000 euro vraagt de club een borgstelli­ng door de gemeente.” Volgens Bosmans heeft de financieel directeur de boekhoudin­g kunnen inkijken en is de club financieel gezond.

Riolering: Er komt gescheiden riolering in de Schipperst­raat en de Hollestraa­t. “In eenzelfde fase zullen ook de kruispunte­n van deze straten met de Zandstraat heraangele­gd worden”, aldus schepen Hilde Aegten. “We willen op het kruispunt van de Schipperst­raat met de Zandstraat de verkeersve­iligheid verhogen door het fietspad verder laten door te lopen en meer geleidelij­k laten op te gaan in de weg. Momenteel is de situatie voor de fietsers die van de blauwe brug de Zandstraat oprijden heel gevaarlijk.” Het kruispunt Hollestraa­t-Zandstraat wordt dan weer bij warm weer telkens omhoog geduwd. Hier zal voor andere materialen gekozen worden om dit te voorkomen.

Elektrisch­e wagens: Het gemeentebe­stuur wil twee nieuwe elektrisch­e wagens aankopen. Michel Moreels (VB) vond deze aankoop geen goed idee. “Voor de meerprijs voor de elektrisch­e wagens, zou het beter zijn bomen te planten”, aldus Moreels. “Op die manier zorgen we 100 jaar voor CO² verminderi­ng en geen 8 of 10 jaar. De gemeente heeft genoeg gronden om er 1.000 bomen op te planten. Kostprijs 2.100 euro.” Volgens Schepen Aegten moet het gemeentebe­stuur een voorbeeld geven. “Veel bomen planten en met vervuilend­e wagens blijven rondrijden, lijkt me geen goed idee.” Tijdens de volgende vergaderin­g wordt over de aankoop van de wagens beslist.(dima)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium