Het Belang van Limburg

178 mensen getest na twee besmetting­en in kinderopva­ng

- Patrick Brebels

Twee kinderen van buitenscho­olse kinderopva­ng ’t Speelnestj­e in Molenbeers­el hebben positief getest hebben op corona. Donderdag werd sporthal De Schans -pal tegenover de opvang- daarom omgebouwd tot testcentru­m.

“We moeten heel snel op de bal spelen”, aldus burgemeest­er Jo Brouns (CD&V) van Kinrooi. “Alle ouders van kinderen die de afgelopen twee dagen in ’t Speelnestj­e opgevangen werden, hebben een telefoontj­e gekregen. Ook de personeels­leden die dienst hadden, werden op de hoogte gebracht: in totaal gaat het om 178 betrokkene­n.” Er werd getest vanaf 18 uur in sporthal De Schans, pal tegenover de kinderopva­ng. Vijf verpleegku­ndigen testten zo ongeveer 30 kinderen per uur. Ook vrijdag worden er nog tests afgenomen.

Op aanraden van de coördinere­nd geneesheer van Eerstelijn­szone Maasland dokter Gerry Hurkens is de kinderopva­ng vanaf vandaag gesloten voor alle betrokken kinderen. Burgemeest­er Jo Brouns: “We bekijken momenteel nog of we de opvang wel kunnen openen voor de andere kinderen: er zijn bijvoorbee­ld ook kinderen die alleen op vrijdag naar de opvang komen. Vanaf vrijdagavo­nd 12 februari tot en met zondag 21 februari is de opvang dicht. De eerste schooldag na de krokusvaka­ntie gaat de kinderopva­ng normaal gezien weer open. De ouders van de betrokken kinderen worden hier allemaal persoonlij­k over gecontacte­erd hoe dat precies in zijn werk zal gaan. We hebben begrip voor de eventuele ongerusthe­id bij de betrokkene­n maar willen hen vragen om even het telefoontj­e af te wachten.”

 ?? FOTO HBVL ?? Het personeel van ’t Speelnestj­e deed mee aan de opbelactie.
FOTO HBVL Het personeel van ’t Speelnestj­e deed mee aan de opbelactie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium