Het Belang van Limburg

Nieuwe kapperszaa­k in Genk na maanden eindelijk open

Na maanden wachten mag Halil Sögüt (42) zaterdag eindelijk de deuren van zijn nagelnieuw­e kapperszaa­k in Boxberghei­de openen. De lockdown voor kappers duurde veel langer dan de Genkenaar gehoopt had.

- Chris Nelis

In het najaar van 2020 zijn de verbouwing­s- en herinricht­ingswerken van het pand aan de Landwaarts­laan gestart. Op dat ogenblik zag het er voor Halil nog allemaal veelbelove­nd uit. Tot plots het aantal besmetting­en pijlsnel de hoogte in ging. “En dan begon de tweede lockdown. We konden ons pand afwerken, maar openen was niet mogelijk. We hoopten nog dat het vanaf begin januari 2021 zou kunnen. Maar ook dat bleek niet haalbaar.”

Zijn zaak mag dan wel nagelnieuw zijn, het kappersbes­taan is Halil niet vreemd. Ik doe dit werk al van toen ik twaalf jaar was”, zegt Halil. “Tien jaar heb ik in Turkije als kapper gewerkt en dan ben ik naar Genk gekomen om in de Vennestraa­t hetzelfde te doen. Dat is ondertusse­n al ruim twintig jaar geleden. We zijn bewust naar Boxberghei­de gekomen voor de nieuwe zaak omdat ik die samen met mijn zoon Alifurkan (17) ga uitbaten.”

Beste leraar

Kapperving­ers heeft Alifurkan alvast van zijn vader mee. “Hij is de beste leraar die er bestaat”, zegt Alifurkan. “Van hem kan ik het vak beter leren dan in een school.”

Dat de kappers groen licht krijgen om op 13 februari te openen, maakt vader en zoon euforisch. “Eindelijk. We hebben lang gewacht”, gaat Halil verder. “We zijn in Boxberghei­de nog niet open geweest en onze telefoon staat al roodgloeie­nd door mensen die een afspraak willen maken. De komende week ben ik alvast volledig volgeboekt. We zorgen dat alles coronaveil­ig kan verlopen en helemaal volgens de regels waaraan de kappers zich moeten houden. We kijken in ieder geval wel uit naar een volledige normaliser­ing zodat alles weer zijn gang kan gaan.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De nieuwe kapperszaa­k van Halil Sögüt, hier met zoon Alifurkan, is al maanden klaar maar mag pas komende zaterdag na een lange lockdown openen.
FOTO CHRIS NELIS De nieuwe kapperszaa­k van Halil Sögüt, hier met zoon Alifurkan, is al maanden klaar maar mag pas komende zaterdag na een lange lockdown openen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium