Het Belang van Limburg

Alessia verloor 35 kilo sinds opnames Blind Auditions

Jezelf op televisie zien, is voor iedereen wennen. Maar voor Alessia Reale (20) wordt de uitzending van The Voice van Vlaanderen vanavond extra spannend. De Paalse was niet alleen een jaartje jonger toen ze deelnam, ze woog ook 35 kilo meer.

- Nele Coune

Het was toch even schrikken voor Alessia Reale toen ze afgelopen week de eerste beelden zag van haar Blind Audition. “Er vloeiden zelfs enkele traantjes”, geeft de Paalse toe, die zichzelf amper herkende. “De opnames dateren van meer dan een jaar geleden. Ik heb eind juni een maagverkle­ining laten uitvoeren en sindsdien ben ik 35 kilo vermagerd. Ik had mezelf eigenlijk nog nooit gezien zoals op die foto’s van The Voice. Ik ben dus ook erg benieuwd naar de uitzending vrijdag. Ik had natuurlijk liever gehad dat ik kon optreden zoals ik nu ben, maar je kan de tijd niet terugdraai­en. Ik heb nu veel meer zelfvertro­uwen.”

Familie

Het opkrikken van dat zelfvertro­uwen was een van de redenen waarom Alessia zich inschreef voor The Voice. “Ik had zin in een nieuwe uitdaging en was benieuwd hoe ver ik kon geraken in zo’n wedstrijd. Daarnaast zing ik gewoon heel graag.” En Alessia is niet de enige in haar familie die graag zingt. “Familiefee­sten zijn bij ons eerder muziekfest­ivals. (lacht) Iedereen houdt van zingen. De meesten alleen als hobby, maar mijn grootvader heeft nog met Sandra Kim opgetreden.” Grote familiefee­sten - of festivals - worden door corona niet toegelaten, maar die schade haalt de familie Reale in in hun pizzeria. “Mijn neef heeft vorig jaar de zaak van zijn ouders overgenome­n. We werken nu met verschille­nde familieled­en bij Casa Reale. Als mijn neef en ik samen in de keuken staan om pizza’s te maken - momenteel alleen voor afhaal weerklinkt er altijd muziek.”

Italiaanse roots

Tijdens haar Blind Audition zingt Alessia Caruso van Laura Fabian. “Normaal zing ik vooral in het Engels, maar ik wou graag mijn Italiaanse roots in de kijker zetten. Mijn grootouder­s aan moedersen vaderskant zijn afkomstig uit Italië. Caruso is bovendien een nummer waar ik mij heel goed bij voel.”

Toch was er geen ontsnappen aan de zenuwen. “Ik ben wel geschoold in klassieke zang en speel ook gitaar, maar heel veel podiumerva­ring heb ik niet. Mijn ouders hebben een danscafé in Paal en voor corona zong ik daar wekelijks tijdens de karaokeavo­nden. Maar er is toch een groot verschil tussen een café en het podium van The Voice.”

→ ‘The Voice van Vlaanderen’, VTM, 20.40 uur

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Tijdens haar Blind Audition zingt Alessia het nummer ‘Caruso’ van Laura Fabian. “Normaal zing ik vooral in het Engels, maar ik wou graag mijn Italiaanse roots in de kijker zetten.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Tijdens haar Blind Audition zingt Alessia het nummer ‘Caruso’ van Laura Fabian. “Normaal zing ik vooral in het Engels, maar ik wou graag mijn Italiaanse roots in de kijker zetten.”
 ?? FOTO VTM ?? De opnames van de Blind Auditions dateren van meer dan een jaar geleden toen Alessia nog 35 kilo meer woog.
FOTO VTM De opnames van de Blind Auditions dateren van meer dan een jaar geleden toen Alessia nog 35 kilo meer woog.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium