Het Belang van Limburg

Sterke McKenzie houdt Lucumi op de bank

- Marnik Geukens

Niet alleen Vandevoord­t behoudt zijn plek enkele dagen na de derby, ook centrale verdediger Mark McKenzie heeft op dit moment een streepje voor op Jhon Lucumi.

Dat is best opmerkelij­k, omdat Lucumi wordt beschouwd als de volgende Genk-speler om de stap naar een grote club te zetten. Maar John van den Brom ziet wat hij ziet.

“Ik heb daarover een goed gesprek gehad met Lucumi”, vertelde Van den Brom op de persconfer­entie. “Ik geef niet altijd iedereen uitleg over de redenen dat hij op de bank zit. Gezien de staat van dienst vond ik wel dat ik even moest praten met Lucumi. Ik heb hem gezegd dat niemand zeker is van zijn plaats. Jhon presteerde niet superslech­t de voorbije weken, maar supergoed was het ook niet. Als dan iemand als McKenzie zijn kans krijgt en die met beide handen grijpt, dan is het niet zo moeilijk om deze beslissing te maken. Het mag ook geen tombola worden. Wat goed is, blijft staan. Die vastigheid wil je als coach, maar ook als spelersgro­ep.”

Topper winnen

De Genkse coach blikte verder vooruit naar de heikele trip naar zee. Oostende staat op de zesde plaats met amper vier punten minder dan KRC Genk. Racing zal eindelijk eens een topper moeten winnen om opnieuw lucht te krijgen in de strijd om een ticket voor playoff 1. Tot nu toe werd in de onderlinge duels met teams uit de huidige top 6 alleen thuis tegen Antwerp gewonnen. Verder werd alleen een punt gepakt tegen Oostende en OH Leuven, vandaar de erg magere oogst van 5 op 21.

“Dat is te weinig voor ons”, beseft Van den Brom. “Niet alleen de kwalificat­ie op zich maar ook de prestatie tegen STVV moet ons opnieuw vertrouwen geven om ook in de competitie weer aan te pikken met een overwinnin­g. Dat zal niet makkelijk zijn tegen een goeie ploeg als Oostende. Ik hoor vaak zeggen dat ze hoog druk zetten maar je kan hen niet vergelijke­n met Anderlecht. Oostende vangt de tegenstrev­er lager op. Maar eens ze druk zetten, doen ze dat wel met z’n allen, zoals het moet. En counteren ze heel scherp, omdat ze meteen de diepte zoeken en er erg veel volk mee naar voren loopt. Dat maakt van hen zo’n gevaarlijk­e tegenstand­er.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Mark McKenzie.
FOTO ISOSPORT Mark McKenzie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium