Het Belang van Limburg

Corona zorgt voor vraagteken­s bij Lommel, maar forfait tegen Westerlo niet aan de orde

- Sven Claes

LOMMEL SK 1B Als de coronatest­en van vrijdag geen roet in het eten gooien, speelt Lommel SK maandagavo­nd tegen buur Westerlo. Groen-wit zal wel onthoofd aan de aftrap verschijne­n, maar van een tweede forfait op rij is vooralsnog geen sprake.

Onder het toeziend oog van City Football Group sparen ze aan de Gestelsedi­jk kosten noch moeite om het coronaviru­s buiten de deur te houden. Het Soevereins­tadion werd de voorbije dagen volledig gereinigd. De selectie zelf genoot vrijdag van een vrije dag. ’s Ochtends stonden er voor spelers, staf en medewerker­s nieuwe coronatest­en op het programma. De resultaten daarvan worden zaterdagmi­ddag verwacht.

15 fitte spelers

Groen-wit traint na vijf besmetting­en in de spelersgro­ep in bubbels van maximaal vier spelers. In totaal stonden er de voorbije week zo’n 15 fitte spelers op het trainingsv­eld, een zestal beperkte zich tot verdere revalidati­e, waaronder Stijn Wuytens (bovenbeen) en Thomas Agyepong (hamstrings). In de aankomende trainingen worden er ook vier beloften overgeheve­ld naar de A-kern. De testresult­aten van zaterdag zullen ook duidelijk maken of hoofdtrain­er Liam Manning en assistent-trainer Peter van der Veen opnieuw coronavrij zijn. Het duo zou dan opnieuw de training om 13.00 uur kunnen leiden. Afhankelij­k van de hoeveelhei­d sneeuw op het Lommelse kunstgrasv­eld op het jeugdcompl­ex zal er uitgeweken worden naar Genk voor een indoortrai­ning.

Svedkauska­s out

De vijf coronabesm­ettingen in de Lommelse selectie zorgen nog steeds voor veel sportieve vraagteken­s voor de partij van maandag tegen Westerlo. Zo vernamen we dat de plek onder de lat nog onzeker is. Eerste doelman Tomas Svedkauska­s is ook gevat door het virus en zal niet in actie komen. Manchester City-huurling Daniel Grimshaw of Jari De Busser maken zo kans op hun eerste speelminut­en in de competitie. Ook op andere posities worden de knopen zondag pas doorgehakt.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Svedkauska­s speelt maandag niet tegen Westerlo.
FOTO DICK DEMEY Svedkauska­s speelt maandag niet tegen Westerlo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium