Het Belang van Limburg

BUITENLAND­S VOETBAL Reza Ghoochanne­jhad heeft maar van één ding spijt: zijn vertrek bij STVV

- EREDIVISIE Gunter Schoofs

Kent u Reza nog? Reza Ghoochanne­jhad, de Iraniër van wie we de naam amper konden uitspreken toen Guido Brepoels zijn goudhaantj­e een decennium geleden voorstelde op Stayen. Intussen versleet Reza 14 (!) profclubs, eind januari liet hij nog eens van zich spreken na een hattrick bij PEC Zwolle. “Ik heb maar van één ding spijt: de manier waarop ik in Sint-Truiden vertrokken ben.”

Een mens wordt spontaan goed gezind van een telefoontj­e met Reza Ghoochanne­jhad. Nou ja, telefoontj­e. Een uur lang ouwehoeren, zoals hij dat als een echte (halve) Nederlande­r bestempelt. “Nederlande­r? Ik pas meteen mijn ‘g’ en mijn ‘r’ aan als ik met jou spreek, man! Ik kan het nog!” De intussen 33-jarige pocketspit­s werd in 2011 op aandringen van Guido Brepoels weggehaald bij SC Cambuur. Het bewuste seizoen waarin Brepoels na vijf speeldagen ontslagen werd en opgevolgd werd door Franky Van der Elst. Ondanks een topjaar van Reza degradeerd­e STVV. Brepoels werd teruggehaa­ld, maar Reza was het jaar nadien niet meer Reza. Hij tekende voor Standard, zou nog een half seizoen op uitleenbas­is tekenen voor STVV, maar de chemie tussen de Iraniër en de Kanaries was verdwenen. “Ik ben nu 33, had clubs over de hele wereld en speelde twee WK’s, maar STVV was één van de leukste periodes, ondanks die sportieve domper ”, aldus Reza. “Zoveel warme, leuke mensen. Ik zeg dit niet omdat jullie mij nu bellen, maar ik meen dit uit de grond van mijn hart. Ik voel me nog altijd slecht bij de manier waarop ik toen mee een transfer geforceerd heb naar Standard. Als ik die klok kon terugdraai­en… Nu bezorgt het me zelfs een gevoel van schaamte.”

STVV kende een dramatisch eerste seizoen op kunstgras met meteen een degradatie. Toch verkeerde jij in een bloedvorm.

“Omdat alles om me heen klopte. Ik had meteen een goeie voorbereid­ing achter de rug, had een band met de supporters en woonde er graag. Is Luc Withofs nog verbonden aan de club? Nee? Zonde, man! Ik heb uren met hem liggen ouwehoeren in dat Grand Café. Ik heb daar enorm van het menselijke aspect genoten. Het deed me presteren op het veld bij het warme STVV.”

Je betreurt de manier waarop je bij STVV vertrok. Maar de stap naar het grotere Standard was logisch, toch?

“Maar niet de manier waarop. Niet hoe ik zelf mee de transfer

“Guido Brepoels was

geen José Mourinho, maar wel een heel goede coach, hoor. En

bovenal een steengoed mens”

Reza Ghoochanne­jhad

 ??  ??
 ?? INSTAGRAM
FOTO ?? Reza geniet met zijn vrouw en zoontje van het winterweer in Nederland.
INSTAGRAM FOTO Reza geniet met zijn vrouw en zoontje van het winterweer in Nederland.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium