Het Belang van Limburg

Vijf dagen geen publiek op Australian Open

-

TENNIS AUSTRALIAN OPEN De Australian Open is een kleine week ver en het slot gaat erop voor het publiek. Vijf dagen worden geen fans meer toegelaten. Zo ontstond de absurde situatie dat middenin een wedstrijd van Novak Djokovic het publiek weg moest. Er mag wel nog worden getennist.

Om middernach­t vrijdag begon een lockdown van vijf dagen in de staat Victoria, waartoe Melbourne behoort, omdat gevreesd wordt dat de

Britse coronavari­ant zich in de staat aan het verspreide­n is. Publieke bijeenkoms­ten zijn niet toegelaten, en dus zijn ook tennisfans niet toegelaten. Laat op de avond was Novak Djokovic (ATP 1) nog druk in de weer met Taylor Fritz (ATP 31). Tijdens de vierde set moest het publiek het stadion verlaten. De match werd stilgelegd tot het publiek was verdwenen. Djokovic (ATP 1) plaatste zich met veel moeite tegen Fritz (ATP 31): 7-6, 6-4, 3-6, 4-6, 6-2 na bijna drieënhalf uur. Djoko vreest voor een scheur aan de buikspiere­n en weet niet of hij zal hersteld zijn voor zijn volgende wedstrijd. Op die voorlopig laatste dag met publiek viel, behalve de match van Djokovic, ook de beklijvend­e wedstrijd tussen thuisspele­r en showman Nick Kyrgios (ATP 47) en de Oostenrijk­er Dominic Thiem (ATP 3) op. De finalist van vorig jaar had haast drieënhalf uur nodig om Kyrgios opzij te zetten: 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Mertens door in dubbel

In het dubbelspel staat Elise Mertens met Aryna Sabalenka in de achtste finales. Hun tegenstand­ers, de Australisc­he Ashleigh Barty, nummer een van de wereld in het enkelspel, en de Amerikaans­e Jennifer Brady moesten forfait geven. Afgelopen nacht speelde Mertens (WTA 18) voor een plaats in de achtste finales in het enkelspel tegen Belinda Bencic (WTA 11).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium