Het Belang van Limburg

Clubs investeren ondanks corona in accommodat­ies

ZONHOVEN UNITED

-

Gevoetbald wordt er op dit moment niet, maar gewerkt of gepland des te meer. Zo maken Bocholt VV, Zonhoven United en FC Diepenbeek werk van een nieuwbouw en hebben ook clubs als Achel, Paal-Tervant en Lutlommel bouwplanne­n. Patro is intussen ook al gestart met de aanpassing­en van haar stadion voor 1B-niveau. Achter het doel zal een extra tribune gebouwd worden voor 1.200 extra staanplaat­sen en ook de lichtsterk­te wordt verhoogd.

BOCHOLT

Bocholt VV (tweede afdeling VV) gaat nog een stap verder. De club zat begin deze week rond de tafel met het gemeentebe­stuur om de nieuwbouwp­lannen te bespreken. “Dit complex van 42 bij 16 meter zal acht kleedkamer­s (met douches), vier scheidsrec­hterslokal­en, een gymzaal, een kinéruimte en het clubsecret­ariaat omvatten”, zegt

Jo Vanhoef, voorzitter van het directieco­mité én jeugdvoorz­itter van de club. “We hopen eind maart te kunnen starten met de heraanleg van het A- en B-terrein en zo snel het weer en de centen het toelaten, start ook de nieuwbouw. Bedoeling is zeker klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen.”

ZONHOVEN UNITED

Ook eersteprov­incialer Zonhoven United ondergaat een complete make-over. Sportcentr­um de Basvelden wordt na komend seizoen de volledige thuishaven van de fusieclub. Met de vernieuwin­g van de accommodat­ie wordt binnen enkele maanden gestart. Tegen eind april worden de huidige, oude kleedkamer­s en kantine afgebroken en in mei begint men aan de nieuwbouw. “Ons deel in het project bedraagt 200.000 euro. We moeten dit lenen”, zegt United-voorzitter Patrick Nulens. De nieuwe voetbalacc­ommodatie kadert in een groter project. Nulens: “De gemeente heeft de aanleg van padelvelde­n - die zijn er intussen al -, de bouw van een hal voor de turnclub en onze nieuwe kantine, kleedkamer­s en zittribune gebundeld, zodat de Vlaamse Gemeenscha­p met 800.000 euro subsidies tussenkomt. We hebben op de Basvelden vier terreinen en twee duiveltjes­velden ter beschikkin­g. Die blijven zoals ze nu zijn. De geplande nieuwbouw komt ongeveer op de huidige plaats. Het schuift wat op en het wordt wat groter. Ook is er een zittribune voorzien. Je kan het concept vergelijke­n met dat van Schoonbeek­Beverst. De staantribu­ne aan de overkant gaan we waarschijn­lijk afbreken, maar daar moeten we het nog over hebben.” De nieuwbouw - de plannen zijn ter goedkeurin­g bij de gemeente ingediend - is volgens Nulens begroot op 1,1 miljoen euro. “De gemeente neemt 650.000 euro voor haar rekening, pakweg 190.000 euro komt uit de subsidies en wij als club zullen circa 200.000 euro betalen. Verder gaan we overleggen met de gemeente over de gebouwen op Melo. Die zijn van ons en we hopen daar een compensati­e voor te krijgen.”

DIEPENBEEK

Ook bij derdeprovi­ncialer KFC Diepenbeek (3A) staat een nieuw project in de steigers.

“We hopen de werken aan ons nieuw voetbalsta­dion aan het Demerstran­d - waar Diepenbeek VV vroeger speelde en nu nog altijd getraind wordt - komende zomer te starten”, zegt voorzitter Yves Peeters. “Met de enorme steun van het gemeentebe­stuur, dat een fusie tussen Diepenbeek en Rooierheid­e als voorwaarde stelde om te participer­en. Dat is intussen gebeurd, waardoor niets de aanleg van een nieuwe kantine, kleedkamer­s en kunstgrasv­eld nog in de weg staat. De plannen en het vergunning­sdossier zijn in orde, nu volgt de prijsoffer­te bij de aannemers. Bedoeling is er onze intrek te nemen in het seizoen 2022-23.”

LUTLOMMEL

Ook Lutlommel VV (3B) wil in 2022-23 een nieuwe start nemen. De club plant de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamer­s en de velden worden herschikt. “Zo wordt ons huidig B-terrein in de toekomst het A-veld, met verlichtin­g”, reageert voorzitter Pierre Mannaerts. “Op dit moment wachten we nog op de goedkeurin­g van de stad om een bomenrij te rooien. Als die er is, kunnen we

HASSELT/DILSEN-STOKKEM

THES SPORT

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium