Het Belang van Limburg

Vijf hectare bijkomende KMO-gronden op Diepenbeek­s Elshouterv­eld

- Dirk Jacobs

KMO DIEPENBEEK Er komen vijf hectare bijkomende KMO-gronden in het gebied Elshouterv­eld in Diepenbeek. Dat ligt tussen de Verbinding­slaan en de Katteweide­laan en loopt tot aan de Muggenberg­straat. De strook is ongeveer 150 meter breed.

“Met de snelle verkoop van alle loten op KMO-zone Dorpsveld II is Diepenbeek al een tijdje op zoek naar nieuwe KMO-gronden. Die ruimte hebben we zeker wel nodig”, zegt schepen van Omgeving Jerica Heleven (Groen). “In Diepenbeek

liggen nog wat zonevreemd­e bedrijven en op Elshouterv­eld kunnen we vijf tot zes van hen een betere plek bezorgen. Bovendien laat het provincial­e orgaan RuBeLim (Ruimte Bedrijven in Limburg) nu ook toe dat elke gemeente vijf hectare bijkomende KMO-gronden mag inrichten. Die zonevreemd­e bedrijven zijn veelal gelegen in agrarisch gebied. Door ze naar het Elshouterv­eld te verhuizen, komt dus ook weer ruimte vrij voor landbouw.”

Buurt

Na de definitiev­e vaststelli­ng van de actualisat­ie en beperkte herziening van het Gemeenteli­jk Ruimtelijk Structuurp­lan, kan het proces voor de opmaak van het RUP Elshouterv­eld verder worden uitgewerkt. “Er is een start- en procesnota, goedgekeur­d door het college van burgemeest­er en schepenen, waarin onder meer is opgenomen hoe we de buurt gaan informeren en betrekken. Dat zal gebeuren via een openbare bekendmaki­ng tussen 15 februari en 16 april. Er wordt een digitaal participat­iemoment voorzien op 30 maart. Als gemeentebe­stuur hechten we in elk geval veel belang aan het gegeven dat ook dit bedrijvent­errein duurzaam ontwikkeld zal worden met extra aandacht voor waardevoll­e groenperke­n en het belang van een doordachte waterhuish­ouding.”

Compensati­e

“Omdat het geplande RUP Elshouterv­eld in herbevesti­gd agrarisch gebied zal liggen, komt er in de omgeving van het plangebied ook een zone ter compensati­e. Met name in het gebied ter hoogte van de parking langs de E313, tussen de bruggen van de Zwartvelds­traat en de Tierstraat.”

 ?? FOTO DJ ?? Elshouterv­eld ligt tussen de Verbinding­slaan en de Katteweide­laan en loopt tot aan de Muggenberg­straat.
FOTO DJ Elshouterv­eld ligt tussen de Verbinding­slaan en de Katteweide­laan en loopt tot aan de Muggenberg­straat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium