Het Belang van Limburg

Monopoly met Belgische discotheke­n in de maak

- Dirk Jacobs

Terwijl de Belgische discotheek­wereld knarst en kreunt onder de coronaslui­ting, zwaaiden de deuren van Versuz open voor de voorstelli­ng van de nieuwste Monopoly-producten over Belgische discotheke­n. “Naar aanleiding van een ‘illegale’ versie gelanceerd op tv zelfs”, lacht Pieter De Wulf van Groep 24, dat het spel maakt.

Eind 2020 lanceerde Kristof Michiels, in het wereldje beter bekend als DJ4T4, op Canvas de driedelige reeks Platendraa­iers. “In een van de aflevering­en hadden we de idee om de vier dj’s die we samenbrach­ten, Monopoly te laten spelen”, vertelt uitgeweken Hasselaar Kristof, die intussen in Gent woont. “Daarbij vervingen we zelf de straten door discotheke­n.

Ook de opdrachtka­artjes pasten we aan. We herdoopten het spel toepasseli­jk tot ‘Discopoly’.”

Stemmen

Na de uitzending stroomden de reacties binnen. “De mensen wilden weten waar ze dat spel konden kopen. Maar dat bestond dus niet. Zo ben ik in contact gekomen met Groep 24 uit Brugge, die de rechten bezit voor Monopolysp­ellen in ons land.”

“Het idee leek ons super”, vertelt Pieter De Wulf. “Alleen de naam blijft bij ons Monopoly en krijgt als baseline ‘discotheke­n’ mee. Elf straten zijn ingevuld met nog bestaande en bekende discotheke­n, waaronder Versuz als Belgische topper. Maar voor de resterende vakjes organisere­n we een poll waarbij de mensen zelf hun iconische danstempel­s van weleer kunnen lanceren voor een plekje. Die stemming is intussen open op monopolydi­scotheken.be. Daar kan iedereen stemmen. Voor de zomer sluiten we af, en dan hebben we nog vier maanden nodig om via spellenmak­er Hasbro alles te maken. Ons doel is tegen de feestdagen het spel op de markt te hebben. Mensen kunnen ook al vooraf bestellen, als ze zeker willen zijn van hun exemplaar, want op is op. Het spel gaat 50 euro kosten.”

Muziek

In de Monopoly discotheke­n zit ook echte muziek. “We hebben enkele bekende dj’s – de namen blijven nog een verrassing – gevraagd om speciale muziek te maken voor tijdens het spel”, zegt Kristof. “Wie een doos koopt, vindt daarin dus enkele links waarmee je tijdens het spelen de bijhorende muziek van echt Belgische topdj’s zal kunnen streamen. Een fijn extraatje.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Kristof Michiels en Pieter De Wulf stelden de nieuwe Monopoly met Belgische discotheke­n voor in de Hasseltse Versuz.
FOTO SVEN DILLEN Kristof Michiels en Pieter De Wulf stelden de nieuwe Monopoly met Belgische discotheke­n voor in de Hasseltse Versuz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium