Het Belang van Limburg

Toch geen sloopkamer­s voor jeugd in Tessenderl­o

-

Het zou een originele activiteit voor jongeren worden om de coronasleu­r te doorbreken. Houten meubels slopen of een glazen fles kapot gooien in sloopkamer­s. Maar na heel wat negatieve reacties besloot de burgemeest­er om de activiteit af te gelasten.

Het dienstgebo­uw ’t Kraanhof werd voor de gelegenhei­d omgebouwd tot sloopkamer­s voor jongeren die lijden onder de coronamaat­regelen. Zij zouden daar zaterdag 13 februari voor de eerste keer met hun frustratie­s terechtkun­nen. Dat gaat nu dus niet meer door.

De Looise schepen van Jeugd, Karolien Eens (sp.a-SPiL) vindt het een jammere zaak. “Blijkbaar mogen individuel­e activiteit­en voor iedereen ouder dan dertien jaar niet binnen georganise­erd worden. De burgemeest­er heeft na advies van de gemeenteli­jke dienst noodplanni­ng beslist om de activiteit te annuleren. Dat het niet past binnen de coronamaat­regelen, daar hebben we alle begrip voor. We zijn ondertusse­n op zoek naar een alternatie­f. Het is wel jammer om reacties te ontvangen van mensen die zeggen dat zo’n sloopkamer geen activiteit is voor de jongeren omdat ze dan “slecht” gedrag zullen aanleren. Een rage room is een nieuw fenomeen dat over heel de wereld wordt aangeboden. Het is niet omdat de jongeren een kwartier lang, coronaproo­f en onder begeleidin­g, houten meubels en glazen flessen kapot mogen slaan, dat het criminelen zullen worden. Ik denk dat we moeten leren jongeren te vertrouwen, zij zijn onze toekomst. We wilden de jongeren een leuke ontspannen­de activiteit aanbieden in deze moeilijke tijd. Wat is er mis met dingen kapotslaan in een kamer alleen?”

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? De Looise schepen van Jeugd, Karolien Eens vindt het een jammere zaak.
FOTO ZAHRA BOUFKER De Looise schepen van Jeugd, Karolien Eens vindt het een jammere zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium