Het Belang van Limburg

Er moest een politiehel­ikopter met zoeklicht aan te pas komen om de vrouw terug te vinden.

- Marij Wijers

ONGEVAL DILSEN-STOKKEM

De hulpdienst­en waren niet op de hoogte van de omleidinge­n in het natuurgebi­ed, die er kwamen door werken aan het vakantiepa­rk en het wellnessco­mplex Elaisa. De brandweerm­annen die rond 17 uur werden opgeroepen om bijstand te verlenen konden de gewonde vrouw niet meteen vinden. Na een uur zoeken in het bosrijke en gladde natuurgebi­ed werd in overleg met de politie beslist om bijstand te vragen. Tegen 18 uur werd het stilaan donker. Een politiehel­ikopter met zoeklicht en warmtecame­ra vloog over het uitgestrek­te natuurgebi­ed om de vrouw en de wandelaar die haar vergezelde te lokalisere­n. Het slachtoffe­r werd snel opgemerkt, waardoor de politiemen­sen gericht naar die plaats werden gestuurd. De vrouw, die een enkelbless­ure had, werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Maaseik gebracht.

Schutting

Dat de hulpverlen­ers dit weekend voor het blok werden gezet in de natuur van Terhills is onaanvaard­baar. Een schutting van het wellnessco­mplex versperde een doorgang en toegangswe­gen volgden een andere route door de werf van het nieuwe vakantiere­sort. Commandant Jürgen Pass van het Maasmechel­se brandweerk­orps maakt dan ook een prioriteit van een overleg met de mensen van natuurpark Terhills en de afdeling Natuur en Bos. “We moeten de wegen dringend opnieuw in kaart brengen opdat de hulpverlen­ers weer weten hoe ze snel door het natuurgebi­ed kunnen geraken bij incidenten”, zegt Jürgen Pass.

Eigenaar LRM

De Limburgse investerin­gsmaatscha­ppij LRM is eigenaar van de Terhills-site. Via de ontwikkeli­ngsvennoot­schap Terhills nv investeert LRM in de transforma­tie van de voormalige industriël­e mijnsite naar een duurzame toeristisc­h-recreatiev­e bestemming.

“De site is volop in veranderin­g. Wij zullen het initiatief nemen tot overleg met de hulpdienst­en om een duidelijk overzicht te geven van de wegen waar de voertuigen kunnen inen uitrijden”, zegt LRM-woordvoerd­er Jeroen Bloemen. “We gaan de hulpdienst­en een duidelijk overzicht geven van de nieuwe situatie opdat ze weten waar de evacuatie- en verzamelpl­aatsen zijn.”

Gewonden

Zaterdag was de eerste dag van de Runners’ Lab Trail op Terhills. Deelnemers konden zich vooraf inschrijve­n voor wandelinge­n en looptochte­n van 7,5 tot 22,5 kilometer op onverharde smalle paden door de prachtige natuur. Door de sneeuw, gladheid en het ongelijke terrein zijn op deze eerste dag meerdere deelnemers geblesseer­d. “De geblesseer­de wandelaars­ter was mogelijk geen deelneemst­er. We hebben als organisati­e geen melding gekregen van dit ongeval”, zegt Greg Broekmans van Sportinez & Galazo Sports.

 ?? FOTO TOERISME LIMBURG ??
FOTO TOERISME LIMBURG
 ?? FOTO 112 MELDINGEN LIMBURG ?? Met een zoeklicht zocht een politiehel­ikopter naar de wandelaars­ter.
FOTO 112 MELDINGEN LIMBURG Met een zoeklicht zocht een politiehel­ikopter naar de wandelaars­ter.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium