Het Belang van Limburg

Verdachte opgepakt voor ongeval waarbij broertje en zusje omkwamen

- Cedric Lagast

VLUCHTMISD­RIJF MOESKROEN De Franse politie heeft zondagavon­d een man opgepakt die verdacht wordt zaterdag een dodelijk verkeerson­geval te hebben veroorzaak­t in Moeskroen. Daarbij kwamen Louhan (8) en zijn zusje Leyla (4) om. De verdachte heeft geen rijbewijs, en de papieren van de wagen waren niet in orde.

Zaterdagmi­ddag rond 14 uur werd op de parking van een warenhuis in Dottenijs de Opel Astra van A.V., de stiefvader van Louhan en Leyla, aangereden door een VW Polo met een Franse bestuurder. De klap was zo hevig dat de bumper van de Opel er afdonderde. De stiefvader wilde verhaal halen bij de Fransman, maar die sloeg op de vlucht. A.V. zette de achtervolg­ing in. Zo’n vier minuten later, na zo’n 3,5 kilometer, kon hij de Franse auto bijhalen en probeerde hij de VW Polo voorbij te steken. “Maar op dat moment heeft de bestuurder van de Polo een ruk aan zijn stuur gegeven”, aldus het parket van Bergen. “Hij veroorzaak­te zo een aanrijding met de Opel.”

De stiefvader verloor de controle over het stuur, en de auto botste met hoge snelheid tegen een verlichtin­gspaal op de middenberm.

Door de klap knakte de paal om. De twee kinderen op de achterbank waren op slag dood. Hun stiefvader werd zwaargewon­d overgebrac­ht naar een ziekenhuis in Kortrijk. “Hij is buiten levensgeva­ar”, zegt het parket.

Auto niet ingeschrev­en

De Polo met

Franse

nummerplaa­t sloeg na de fatale aanrijding opnieuw op de vlucht. Het Belgische gerecht werkt samen met de Franse politie. “Er is een onderzoek geopend naar het opzettelij­k belemmeren van het verkeer, doodslag, en plegen van vluchtmisd­rijf ”, aldus het parket. Volgens de Waalse pers zou de Franse politie zondagavon­d in de stad Tourcoing een verdachte hebben opgepakt. De man zou niet over een rijbewijs beschikken. Ook zou gebleken zijn dat de auto recent doorverkoc­ht werd, maar nog niet opnieuw was ingeschrev­en bij de Franse autoriteit­en. Het onderzoek moet nu nog met zekerheid aantonen of de opgepakte verdachte ook de man is, die zaterdag achter het stuur zat.

 ?? FOTO SP ?? Nadat hij werd aangereden door de vluchtende bestuurder, knalde de auto van stiefvader A.V. tegen een verlichtin­gspaal. De twee kinderen op de achterbank overleefde­n de klap niet.
FOTO SP Nadat hij werd aangereden door de vluchtende bestuurder, knalde de auto van stiefvader A.V. tegen een verlichtin­gspaal. De twee kinderen op de achterbank overleefde­n de klap niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium