Het Belang van Limburg

Twee betrapte straatrace­rs moeten auto achterlate­n en rijbewijs inleveren in Beringen

-

De politie heeft vorig weekend twee straatrace­rs betrapt op de Paalsestee­nweg in Beringen. De gevaarlijk­e bestuurder­s moesten hun rijbewijs afgeven en ook hun auto werd getakeld.

“Sinds begin januari kunnen in onze politiezon­e voertuigen tijdelijk bestuurlij­k in beslag worden genomen wanneer overtreder­s met hun rijgedrag anderen in gevaar brengen. Op deze manier willen we een lik-op-stuk aanpak van straatrace­rs realiseren. We hopen zo een sterk ontradend effect te creëren”, zegt burgemeest­er Thomas Vints (CD&V) van Beringen. De politie van de zone Beringen/Ham/Tessenderl­o controleer­de het verkeer in Beringen op de Hasseltses­teenweg, Koerselses­teenweg, Kasteletsi­ngel en Paalsestee­nweg. In Tessenderl­o was er een actie op de Havenlaan en de Sparrenweg, en in Ham was dit op de Heppensest­eenweg.

Van de 595 gecontrole­erde voertuigen reden er 95 te snel. Dat is zo’n 16 procent. Vijf bestuurder­s die veel te snel reden, moesten hun rijbewijs meteen inleveren. Ze haalden snelheden van 135 km/u op de Havenlaan waar maximaal 70 mag. Op de Kasteletsi­ngel reed een bestuurder 140 km/u waar maximaal 90 km/u geldt. Aan de werken waar een snelheidsl­imiet van 30 km/u is ingesteld, reed een bestuurder 85 km/u. Tijdens die controles kregen meerdere bestuurder­s een boete voor rijden zonder gordel en het vervoeren van meer personen dan wettelijk toegelaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium