Het Belang van Limburg

De cijfers achter de succesvoll­e campagne van Elise Mertens in Melbourne

- Johan Mulders

TENNIS

CHALLENGER CHERBOURG Ruben Bemelmans heeft het Challenger­toernooi in het Franse Cherbourg (88.520 euro) gewonnen. Voor de 33-jarige Maasmechel­aar is het zijn zesde Challenger­titel. De laatste dateert wel van vier jaar geleden in Koblenz.

Bemelmans is na enkele mindere jaren afgegleden naar de 232ste plaats op de ATP-ranking. Omdat hij zich via de kwalificat­ies niet kon plaatsen voor de Australian Open was hij deze week aan de slag in Cherbourg. Na de eerste zege van 2021 volgde nog winst tegen Michael Geerts (ATP 392) en Arthur Rinderknec­h (ATP 138). In de finale onderstree­pte hij zijn stijgende vorm door met 6-4 en 6-4 af te rekenen met de hoger gerangschi­kte Tsjech Rosol (ATP 198).

Na een succesrijk­e passage in het Belgian Circuit in de zomer moest Bemelmans na een positieve coronatest forfait geven voor de European Open in Antwerpen. Nadien had hij het moeilijk om weer in het juiste ritme te komen. Tot het tij vorige week keerde met de eindzege van het dubbeltorn­ooi in het Franse Quimper en nu dus de enkeltitel in Cherbourg met een cheque van 12.250 euro als toemaatje. Een mooier valentijns­geschenk kon niet. “Inderdaad. Ik ben blij dat ik nog eens in de ‘winnaarsci­rkel’ sta. Dit is de perfecte manier om mijn eerste baby te verwelkome­n”, reageerde Bemelmans op instagram. Begin maart wordt hij papa.

HANDBAL Schoenaker naar Krefeld -

Robin Schoenaker van Sporting Pelt speelt de volgende vier maanden voor het Duitse HSG Krefeld. De 25-jarige Nederlande­r geeft ook aan dat hij volgend seizoen weer in het shirt van Pelt zal spelen.

Plessers van Hasselt naar Visé -

Kevin Siraut verruilt Visé voor Tongeren, Sebastien Danesi gaat naar de Franse tweedeklas­ser Pontault-Combault. Nicholas Plessers (Initia Hasselt) vervoegt de rangen van Visé.

BASKETBAL Lummen -

Coach Maxim Deweerdt verlaat de vrouwen van Lummen B en wordt assistentc­oach bij de mannen van Gembo in Top Divisie 1.

Top Divisie vrouwen -

Op aandringen van enkele clubs heeft Basketball Belgium toch coronatest­en voor de scheidsrec­hters in Top Divisie vrouwen ingevoerd, zoals bij de heren in de EuroMillio­ns League.

Limburg United speelt vrijdag om 15.00 uur in de Alverberg een oefenwedst­rijd tegen het Nederlands­e Weert.

Oefenmatch - PAARDENSPO­RT

LRV gelast eventings af -

De LRV heeft de eventing van Meer (13 en 14 maart), zowel voor paarden als pony’s, alsmede de Limburgse veelzijdig­heidswedst­rijden van Overpelt (27 en 28 maart) en Vechmaal (11 april), wegens een gebrek aan voorbereid­ingstijd (coronaregl­ementering), afgelast.

Belgen winnen al de rankingpro­even -

Gudrun Patteet won op de driesterre­n Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera twee FEI-rankingpro­even. Zondag ging de zege naar Jérôme Guery (Prom Milton), voor Dominique Hendrickx (Floris). Guery (Quel Homme) won later ook de GP, voor Gudrun Patteet (SC Monalisa).

WIELRENNEN

Sosa eindwinnaa­r Provence -

De eindwinst in de Ronde van de Provence was voor de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa (Ineos Grenadiers), die zaterdag de koninginne­nrit won op de Mont Ventoux. Tim Wellens startte door een verkoudhei­d niet in die derde rit. De Duitser Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) won zondag de slotrit.

RUGBY

Wales en Frankrijk winnen nipt -

Engeland versloeg op de tweede speeldag van het Zeslandent­oernooi Italië met 41-18. Wales won in Schotland met 24-25. Frankrijk had geen overschot tegen de Ieren: 13-15.

FUTSAL FP Aarschot -

Bij tweedeklas­ser Aarschot volgt T2 Garry Vanderperr­e Bart Schapmans, die naar FULL Hasselt trekt, op als hoofdcoach.

 ??  ??
 ?? BELGA
FOTO ?? Ruben Bemelmans kan nu ontspannen toeleven naar de geboorte van zijn eerste kindje.
BELGA FOTO Ruben Bemelmans kan nu ontspannen toeleven naar de geboorte van zijn eerste kindje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium