Het Belang van Limburg

Aanhouder Quinten Hermans wint… en bevestigt

-

Er had zowaar een twee op twee ingezeten voor Quinten Hermans. Tot problemen met de klikpedale­n zondagnami­ddag roet in het eten strooiden op de Brusselse universite­itscampus. Jammer, maar allesbehal­ve een ramp. Een etmaal eerder had de 25-jarige Looienaar immers die vervelende nul achter zijn naam weggepoets­t. Hermans trok in Eeklo autoritair de laatste manche van de Ethias Cross naar zich toe. En dat deed oogvocht opborrelen. De crosser van Tormans CX Team overschree­d in tranen de streep en ook in het daaropvolg­ende flashinter­view hield de Looienaar het niet droog. Begrijpeli­jk, zijn val in de openingset­appe van het Critérium du Dauphiné sloeg Hermans ver terug op conditione­el vlak. Alsof de dubbele spierscheu­r in de arm niet genoeg leed had veroorzaak­t, kreeg Quinten daarboveno­p nog eens af te rekenen met een infectie. Terug naar af dus, en dat terwijl de start van het crossseizo­en voor de deur stond. “De zege in Eeklo deed dan ook echt deugd”, startte Hermans zaterdag zijn relaas. “Sinds mijn val in de Dauphiné kreeg ik, met uitzonderi­ng van het wereldkamp­ioenschap, nooit echt het goede gevoel te pakken. De hele winter heb ik mijn uiterste best gedaan om mijn topniveau te bereiken.

Met alle details heb ik rekening gehouden, en toch werd ik niet met de verhoopte resultaten beloond. Vandaar de emoties. Zelfs mijn Europese en Belgische titels komen op dit gebied niet in de buurt. Ondanks dat ik er tot het einde van het seizoen voor de volle honderd procent voor ga, had ik de hoop om nog een grote vis binnen te kunnen halen wat opgeborgen. Door de weersomsta­ndigheden had ik deze wedstrijd in Eeklo zelfs pas last minute aan mijn programma toegevoegd. Deze verrassing maakt het dus des te mooier”, aldus Hermans.

Zondag tweede

Veel tijd om na te genieten, was Hermans niet gegund. Zondag wachtte immers de laatste manche in de X2O Badkamers Trofee op de Universite­itscampus van de VUB. Hermans bevestigde en behaalde met zijn tweede plaats na Toon Aerts, zijn derde podiumplaa­ts van het seizoen. “Uiteraard wilde ik bevestigen na mijn prestatie van zaterdag en ik ben blij dat ik erin geslaagd ben”, blikte Quinten terug op zijn vruchtbare weekend. “De winst was zondag helaas net wat te hoog gegrepen, omdat ik te veel schoonheid­sfoutjes maakte. Na de lekke tube van Toon Aerts kwam ik opnieuw in een winnende positie, maar het duurde niet lang vooraleer de vogel opnieuw was gaan vliegen. De verhouding­en werden dus gerespecte­erd”, besloot Hermans, die nog één veldrit voor de crosstubes krijgt alvorens hij zijn wegcampagn­e bij Intermarch­é-Wanty-Gobert aanvat. “Daarvoor heb ik deze week al wat rust ingepland. Vorig jaar kwam ik in Oostmalle nog goed voor de dag, dus heb ik niet geaarzeld om deze planning te herhalen. Ik ben razend enthousias­t.”

Alkenaar Timo Kielich kwam eveneens tweemaal in actie. In Eeklo legde de bronzen medaillewi­nnaar bij de beloften beslag op de 25ste plaats. Zondag in Brussel revancheer­de Kielich zich knap door zich naar plaats tien te knokken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium