Het Belang van Limburg

Kanaries betalen

-

Op een ijskoud en leeg Stayen kwamen de Kanaries vooral in de eerste helft fris en frivool voor de dag. Straf voor een elftal dat drie dagen eerder nog een intense derby speelde tegen KRC Genk.

Francky Dury stak na afloop volop pluimen op de hoed van Yuma Suzuki. De Japanner was een kwelduivel voor de verdedigin­g van de West-Vlamingen. Enige forse smet op de prestatie van Suzuki was het feit dat het nog altijd maar 0-0 stond aan de rust, ondanks een dozijn kansen voor de Kanaries. Brüls leverde een massa kwaliteit in de STVV-aanval voor de koffie, alleen konden Mboyo en vooral Suzuki en Cacace niet één keer scoren. “Dat is voetbal”, sakkerde ook Christian Brüls, voor ons toch dé man bij STVV zaterdag. “We begonnen meteen goed, met kansen vanaf de eerste minuut. Je moet altijd wat geluk hebben om ze af te werken, maar al bij al kregen we er genoeg om zeker één keer te scoren voor rust. Als je ze zelf niet binnenstam­pt, weet je dat het gevaarlijk wordt aan de andere kant.”

Te makkelijke tegengoals

Dat STVV de missers cash zou betalen, stond in de sterren geschreven. De dekselse Jean-Luc Dompé kennen we allemaal nog van zijn schaarbewe­gingen, het naar binnen knijpen en de rare balcurves. Alleen kende Max Caufriez die kwaliteite­n van de Fransman nog niet goed genoeg. Dompé had nooit de zestien in gemogen in dat fatale vierde kwartier. Het gebeurde wel, waardoor de mannen van Dury plots gelanceerd waren. Brüls: “Ik ken Dompé nog van bij Standard. We weten dat hij die rare trap heeft. Het is niet de eerste keer dat hij scoort met zo’n zondagssch­ot. Maar de tweede tegengoal viel te gemakkelij­k. Na een aanval van ons werden we simpel uitgecount­erd.”

Ook bij Maes stond die tweede tegengoal aangestipt als werkpunt voor de volgende dagen. “De restIlombe

ILOMBE MBOYO

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium