Het Belang van Limburg

Missers cash

-

verdedigin­g stond niet optimaal. Dat betaalden we cash.”

VAR remt Suzuki af

Bij die 0-2 zag Peter Maes een sterke wil om de zaak toch nog recht te trekken. De Kanaries bleven voetballen met een groot hart, alleen zaten de omstandigh­eden niet mee. Suzuki scoorde wel de aansluitin­gstreffer, maar die had hij twee minuten eerder eigenlijk al op het bord geprikt. Onbegrijpe­lijk dat VAR Bert Put ingreep. Dierick werd niet naar het scherm geroepen, Put besliste over het handspel van Suzuki. Maes: “Als men zo lang de situatie moet bekijken, dan is er in mijn ogen geen sprake van een clear error. Mijn conclusie over die fase is dat men toch nog fors moet sleutelen aan de inbreng van de VAR.”

Na de 1-2 leek er nog voldoende tijd voor STVV om een punt uit de brand te slepen, maar het spel lag te veel stil om het bezoekende blok nog meer te ontwrichte­n. “We wisten dat we rustig moesten blijven zoeken naar die rake actie, maar Zulte Waregem heeft natuurlijk genoeg maturiteit, genoeg pionnen in de rangen die weten hoe ze het spel kunnen stilleggen”, sprak Maes.

In het slot haalde de coach ietwat verrassend Brüls naar de kant. “Toegegeven, ik was na rust een kwartier minder present omdat ik een trap op mijn enkel had gekregen”, legde Brüls uit. “En met Colidio hadden we frisse aanvalskra­cht klaarzitte­n. Ik begrijp die ingreep dus helemaal.” Resultaat: een teleurstel­lende 0 op 9, de bekeruitsc­hakeling inclusief. “Maar we hebben tegen Zulte opnieuw veel honger naar resultaat getoond”, merkte Maes op. “Dat zal de volgende wedstrijd niet anders zijn. Die drang wordt erin gepeperd. Alleen blijft het voetbal en krijg je niet altijd loon naar werken. In vorige wedstrijde­n pakten we 9 op 9 en kregen we misschien ook iets te veel. Ik ben blij dat er een ‘normale’ week aankomt, zodat we goed kunnen werken slijpen aan bepaalde spelsituat­ies.”

LOUIS BOSTYN

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De enige smet op de prestatie van Yuma Suzuki was het feit dat het bij de rust nog altijd maar 0-0 stond.
FOTO DICK DEMEY De enige smet op de prestatie van Yuma Suzuki was het feit dat het bij de rust nog altijd maar 0-0 stond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium