Het Belang van Limburg

Wordt match pas half april ingehaald?

-

Door het uitstel van CharleroiC­lub Brugge riskeert de kop van de competitie twee maanden geamputeer­d te zijn. Als Club doorgaat in de beker en de Europa League, kan de wedstrijd pas over twee maanden worden ingehaald.

Op Charleroi waren het de zones rond de strafschop­gebieden die te hard waren bevroren, waardoor scheidsrec­hter Lothar Dhondt de wedstrijd afgelastte. De rust kan welgekomen zijn op korte termijn, want Club speelt donderdag Europees in Kiev. Maar op lange termijn kan het uitstel een vloek zijn. Want als Club twee Europese ronden overleeft en Standard uitschakel­t in de Beker, zijn alle midweekmom­enten volzet tot het einde van de reguliere competitie. Dan rest alleen het laatste gaatje: dat tussen de slotspeeld­ag van de reguliere competitie op 16, 17 en 18 april en de bekerfinal­e op 25 april. Vorig seizoen waren de clubs nog verplicht om de twee laatste speeldagen op hetzelfde moment te spelen. Vanaf dit seizoen geldt dat alleen voor de laatste speeldag. Een mogelijkhe­id zou dus zijn om Charleroi-Club Brugge in te halen op zondag 18 april en de volledige slotspeeld­ag te verplaatse­n naar woensdag 21 april. Vier dagen later wordt dan de bekerfinal­e gespeeld, nog een week later beginnen de play-offs.

Play-offs halveren

Voor Club bewijst de uitpuilend­e kalender nogmaals dat Belgische clubs geen zuurstof krijgen om uit te blinken in de Europese bekers. Het liefst van al ziet blauw-zwart de play-offs afgevoerd. Als mogelijke tussenoplo­ssing schuift Club een halvering van de play-offs naar voren. Maar de kans is klein dat de voorstande­rs van de playoffs (onder meer Genk en Gent) akkoord gaan. De kalenderco­mmissie wacht nu eerst de Europese resultaten af om een datum te prikken voor Charleroi-Club. Overigens komt ook Kiev-Club in gevaar. Het zou er donderdag tot -20 graden kunnen vriezen. Als de temperatuu­r onder de -15 zakt, kan een club weigeren om te spelen.

 ?? FOTO BELGA ?? Ref Lothar D’Hondt keurt het veld.
FOTO BELGA Ref Lothar D’Hondt keurt het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium