Het Belang van Limburg

Paarswit blijft draws opstapelen

-

Same old story. Na drie goeie uitzeges – ook in de beker– kwam Anderlecht op Cercle Brugge weer niet verder dan 0-0. Het probleem blijft hetzelfde: tegen een goed georganise­erd team creëert paars-wit weinig tot niets. Zo liet het de derde plek in het klassement liggen en speelde het voor de twaalfde keer dit seizoen gelijk.

Wie is de man? Bij Anderlecht wordt dan al snel gekeken naar Lukas Nmecha of Albert Sambi Lokonga, maar bij Cercle hebben ze Olivier, Olivier Deman. Het twintigjar­ige jeugdprodu­ct kreeg zijn eerste basisplaat­s in de competitie en was voor de rust de meest opvallende figuur. Zijn ouders hebben een Albert Heijn in Knokke, maar rustig boodschapp­en doen is niet aan de spits besteed. Altijd in beweging, gretig, met veel lef… Bij zijn eerste voorzet knalde Hoggas meteen voorlangs. Het was de enige kans voor de rust.

30 miljoen vs. 2,5 miljoen

Dat zegt veel over de eerste helft. Na drie uitzeges op rij – twee in de beker – herviel Anderlecht in een oud zeer. Een schotje van El Hadj was amper het vermelden waard. Er kwamen wederom heel weinig paars-witte aanvallen van over de flank. Het centrum zat dicht. Cercle Brugge voetbalde natuurlijk niet naïef. Trainer Yves Vanderhaeg­he koos voor een vijfmansde­fensie en iedereen moest in de organisati­e blijven. Het grappige is dat de basisploeg van groen-zwart door moederclub Monaco is samengekoc­ht voor dik 30 miljoen. Tel even mee: Pavlovic 12 miljoen, Marcelin 10 miljoen, Vitinho en Lopes allebei 2,5 miljoen, Didillon 1,5 miljoen, Hotic 1,2 miljoen. Het basisteam van Anderlecht kostte dan weer amper 2,5 miljoen, want alleen voor Murillo, Lawrence en Cullen werd een transferpr­ijs betaald. Kompany greep in tijdens de pauze en bracht Mukairu. Niet veel volgde Trebel. Het probleem bleef hetzelfde. Dit team heeft het moeilijk tegen erg gesloten ploegen. Cercle nam zelfs wat meer initiatief, want zowel Hoggas als Vitinho zetten de doelman nog eens aan het werk. Die Wellenreut­her is op zich geen slechte keeper, maar een echte puntenpakk­er toonde hij zich ook niet. Dat bewees de Duitser toen hij nog eens naast een hoge bal sloeg.

Cercle-goal afgekeurd

Paars-wit kon derde worden in de stand, maar het was Cercle dat scoorde. Toen Lawrence niet doortasten­d ingreep, schoof Ugbo het leer over de lijn. Maar de VAR keurde de goal af wegens nipt buitenspel. De thuisploeg verdiende wel meer, want ze dicteerde gewoon de wet. Didillon moest er maar één voorzet uithalen. Een echt uitgespeel­de kans kreeg Anderlecht niet. Het uitcomplex is dus niet opgelost. Wie was dan de man in deze wedstrijd? Wij houden het op Olivier Deman.

 ?? FOTO BELGA ?? Albert Sambi Lokonga in duel met Olivier Deman, de man van de match.
FOTO BELGA Albert Sambi Lokonga in duel met Olivier Deman, de man van de match.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium