Het Belang van Limburg

LVL rekent snel af met Tchalou

- Rob Kwanten

LVL - TCHALOU 3-0

VOLLEYBAL LIGA DAMES

Het wordt dan toch geen zoutloos seizoen in de damesliga. De plotse beslissing om toch play-offs (de eerste vier uit de rangschikk­ing strijden daarin om de titel) te gaan spelen zorgt voor de nodige dynamiek. Nummer vier LVL had er dan ook alle belang bij om Tchalou drie punten afhandig te maken. Zeker omdat eerste achtervolg­er Charleroi met Oudegem, derde in de rangschikk­ing, een taaie klant trof.

De equipe van Julien van de Vyver liet er tegen Tchalou geen gras over groeien. Sets één en twee waren in een mum van tijd voorbij. De bezoekster­s hadden geen antwoord op de moordende opslagdruk van Krenicky en co. Gilson speelde opnieuw een beresterke partij op de hoek. “Helena haalde ook tegen Michelbeke al een goed niveau”, aldus manager Pieter Walbers. “Ze verving toen met verve de licht geblesseer­de Nova Marring. Tegen Tchalou was er geen reden om risico’s te nemen met Nova. Conclusie is dat beide speelsters momenteel heel tegen mekaar aanleunen.”

dicht

In het kielzog van Oudegem

In set drie hield Tchalou gelijke tred tot 7-7. Maar een sterke Gillis on serve maakte een einde aan een wel heel eenzijdige wedstrijd. Libero Marie Lambrix was na afloop tevreden: “Een goede wedstrijd van ons waarin we vanaf de eerste bal voor veel opslagdruk zorgden. Daardoor kreeg Tchalou de bal moeilijk aan het net. In verdedigin­g en receptie stond het goed, aanvallend waren we duidelijk de betere ploeg.” Oudegem haalde het zaterdag met 3-2 van Charleroi. Met twee wedstrijde­n minder gespeeld nadert

LVL zo tot op vier punten van Oudegem. “Mooi meegenomen dat we stilaan in het kielzog van Oudegem komen”, geeft setter Baska Krenicka nog mee. “In blokverded­iging groeien we stilaan naar ons beste niveau toe. Elke week gaat het beter en beter. We verleggen de focus nu naar de belangrijk­e wedstrijd tegen Charleroi.”

Nog dit: Charleroi-LVL is komend weekend de enige competitie­wedstrijd. Het gros van de schijnwerp­ers zal uiteraard gericht zijn op de bekerfinal­es.

SETS: 25-13, 25-12, 25-17.

LVL: Bröring 9, Overwater 9, Gilson 13, Gillis 10, Hawinkel 14, Krenicky. Libero: Lambrix. Kwamen in: Krenicka, Goossens, C. Humblet.

TCHALOU: Mackeviciu­te 3, Goris 9, Karpinska 2, Topor 5, Omelaniuk 5, Abrassart 4. Libero: Reul. Kwamen in: Moulin 3, Debels, Renard 1.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Lore Gillis neemt het op tegen het bezoekende blok van Topor en Goris.
FOTO SERGE MINTEN Lore Gillis neemt het op tegen het bezoekende blok van Topor en Goris.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium