Het Belang van Limburg

Hasselt verhuurt elektrisch­e fietsen aan toeristen

-

TOERISME

ondernemer Raf Tilliard. Zij bieden elektrisch­e huurfietse­n aan op verschille­nde locaties in Hasselt, onder meer bij hotels en bij Visit Hasselt. “Zo wordt de verhuurdie­nst toegankeli­jker”, meent schepen Rik Dehollogne (N-VA). “Er komen ook een online reserverin­gssysteem en ruime openingsur­en. Met dit nieuwe aanbod willen we Hasselt verder uitbouwen als toeristisc­he uitvalsbas­is voor Limburg. Met dit verruimde fietsaanbo­d hebben we een nieuwe toeristisc­he troef die zijn effect zal hebben op het aantal overnachti­ngen en de bezettings­graad van onze hotels.”

Lekke band

“Wij zorgen ervoor dat overal fietsen staan die perfect in orde zijn waarmee de gebruikers makkelijk meer dan 100 kilometer kunnen fietsen”, zeggen Steven Roggen en Raf Tilliard. “Gaat het onderweg toch fout, door een lekke band of dergelijke, dan kunnen de mensen ons bellen en leveren wij zo snel mogelijk een identieke vervangfie­ts. Voor één dag betalen de mensen 30 euro, wie een weekend een fiets wil huren, betaalt 50 euro.”

Opstartver­goeding

De samenwerki­ngsovereen­komst tussen City-Rent.be en de stad Hasselt geldt voor drie jaar. Het eerste jaar betaalt de stad een opstartver­goeding van 15.000 euro. Nadat City-Rent.be de statistiek­en van dat openingsja­ar voorgelegd heeft, volgt een tweede schijf van 7.500 euro. Het is de bedoeling dat de uitbating daarna volledig zelfstandi­g wordt gedragen door City-Rent.be.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Raf Tilliard en Steven Roggen gaan de elektrisch­e fietsen verhuren.
FOTO SVEN DILLEN Raf Tilliard en Steven Roggen gaan de elektrisch­e fietsen verhuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium