Het Belang van Limburg

Lidl vernieuwt in Tongeren en verhuist in Dilsen-Stokkem

- Dominiek Claes en Mark Dreesen

De warenhuisk­eten Lidl is druk bezig om zijn vestiging in Tongeren te vernieuwen en tegelijk uit te breiden. Dat levert 5 extra jobs op. In Dilsen-Stokkem wordt in maart gestart met de bouw van een nieuwe Lidl.

Dat Lidl in Dilsen-Stokkem een verhuizing plant, was al bekend. De supermarkt­keten heeft in het centrum van Dilsen al een vestiging, maar zou er graag een nieuwe openen aan de Rijksweg. De werkzaamhe­den van de nieuwe, grote winkel gaan in maart van start, zo bevestigt woordvoers­ter Isabelle Colbrandt van Lidl.

Voor de nieuwe winkel aan de Rijksweg moeten drie panden worden gesloopt, worden groenaanpl­antingen en geluidswer­ende schermen voorzien, en worden de in- en uitritten zo ver mogelijk van de Rijksweg gepland. Het openbaar onderzoek daaromtren­t liep einde mei 2020 af.

Tongeren

Ook voor Tongeren heeft Lidl plannen, zo heeft Isabelle Colbrandt maandag bekendgema­akt. De bestaande vestiging wordt vernieuwd en uitgebreid. Dat levert 5 extra banen op. De heropening is voorzien voor 24 februari.

De plannen van Lidl in DilsenStok­kem en Tongeren kaderen in het groter offensief van de Duitse keten om nieuwe winkels in ons land te openen, bestaande winkels te vernieuwen en andere winkels van locatie te veranderen. Lidl kondigde maandag aan dat het vier nieuwe winkels gaat openen in België. Er komen onder meer nieuwe winkels in Mechelen en Sint-Niklaas. De overige twee locaties maakt Lidl nog niet bekend, omdat de vergunning­saanvragen daar nog niet volledig rond zijn. Lidl is ook van plan om tegen februari 2022 de bestaande winkels te vernieuwen in negen steden, vooral in Brussel en Wallonië. Tien winkels veranderen daarnaast van locatie. Tegen eind 2022 zal Lidl naar eigen zeggen 500 werknemers aanwerven. Volgens de woordvoers­ter gaat het bij twee derde daarvan om extra banen als gevolg van de vernieuwin­gsoperatie.

Lidl België, dat actief is in België en Luxemburg, telt momenteel 318 filialen en ruim 10.000 werknemers.

 ?? FOTO MMD ?? Voor de bouw van de nieuwe Lidl moet onder meer dit pand langs de Rijksweg in Dilsen-Stokkem wijken.
FOTO MMD Voor de bouw van de nieuwe Lidl moet onder meer dit pand langs de Rijksweg in Dilsen-Stokkem wijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium