Het Belang van Limburg

Vier jaar cel voor vrouw die vleesmes in arm van vriend plant

-

RECHTBANK BILZEN

Een 34-jarige vrouw uit Bilzen is veroordeel­d tot een gevangenis­straf van 4 jaar en een boete van 1.600 euro. Ze had haar vriend met een vleesmes in de arm gestoken.

De feiten speelden zich af op 6 januari 2018 in een flat in Bilzen. Het koppel gebruikte drugs en de vrouw kampte al lange tijd met een alcoholver­slaving. Ook die avond dronken ze met gemak een fles wodka leeg. Na een telefoontj­e van haar vader werd de vrouw buitenzinn­ig en belandde het koppel in een hevige ruzie. De vrouw haalde een vleesmes uit de keuken en stak het woest in de rechterarm en -hand van haar vriend. “Hij vluchtte naar de buren en die belden de politie”, aldus de procureur. “De agenten vonden de man in een plas bloed. Hij had een diepe snijwonde.”

De vrouw werd opgepakt, maar beweerde dat ze zich niets van die avond kon herinneren. Ze vertelde dat ze zo’n drie flessen drank had opgedronke­n en dat ze later wakker werd in de politiecel. “Ze waren allebei zwaar onder invloed en er zitten gaten in hun verhaal”, aldus haar raadsman tijdens de behandelin­g van de zaak. “Heel het huis lag overhoop en mijn cliënte had zelf een snijwonde in haar pols. Waarschijn­lijk hebben ze allebei met een mes tegenover elkaar gestaan. Het is niet onlogisch dat ze zich moest verdedigen.” De man moest geopereerd worden. Hij had verlamming­sverschijn­selen omdat enkele pezen geraakt werden. Volgens de gerechtsde­skundige hield hij er een arbeidsong­eschikthei­d van 10 procent aan over. Hij krijgt een schadeverg­oeding van 15.269 euro.

De vrouw kreeg een gevangenis­straf van vier jaar, met gedeelteli­jk uitstel onder voorwaarde­n, en een boete van 1.600 euro, waarvan 400 euro effectief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium