Het Belang van Limburg

Club Brugge vreest grootschal­ige corona-uitbraak voor trip naar Kiev

- Junior Verbeeke en Bart Lagae

Club Brugge houdt rekening met een grootschal­ige corona-uitbraak, een dag voor afreis naar Kiev. Stefano Denswil en Matej Mitrovic testten positief op het virus en Charles De Ketelaere werd maandag naar huis gestuurd met symptomen. Ook andere spelers kunnen zondag besmet zijn geraakt op de (nodeloze) busrit van vier uur naar en van Charleroi.

Maandag, in volle aanloop naar de Europa League-wedstrijd op Dinamo Kiev, raakte bekend dat er twee spelers besmet zijn. Stefano Denswil en Matej Mitrovic hadden zondag af te rekenen met symptomen en reisden niet met Club naar Charleroi. Ze onderginge­n een test en die bleek maandag positief. Het tweetal ging meteen in quarantain­e.

Wel op de bus: Charles De Ketelaere. De jonge middenveld­er voelde zich maandag niet goed en werd naar huis gestuurd. Maar zondag had hij nog samen met zijn ploegmaats de nutteloze verplaatsi­ng naar Charleroi gemaakt. De vier uur durende busrit (twee keer twee uur) is meteen de reden waarom er bij Club wordt gevreesd voor een grote uitbraak. Ook voor de wedstrijd op Zenit hadden de spelers samen op de bus gezeten, maar toen vertoonden Mignolet en co. geen symptomen. Mogelijk waren ze vals positief. Dat lijkt deze keer anders. Volgens het UEFA-protocol kregen alle spelers van Club Brugge maandagoch­tend opnieuw een wisser in de neus. De resultaten zijn in de loop van dinsdagvoo­rmiddag bekend. Indien een team dertien spelers, inclusief één doelman, overhoudt, wordt het verplicht een Europese wedstrijd te spelen door de UEFA. Hierbij gaat het niet alleen om de spelers van de zogeheten A-lijst, maar ook om spelers van de B-lijst. In het meest extreme geval moet Club zijn kern aanvullen met jongeren uit Club NXT om de wedstrijd in Kiev te spelen. Het team stapt woensdag om 9 uur op het vliegtuig in Oostende.

Ook nog eens -23 graden?

De verplaatsi­ng naar Oekraïne lijkt er een voor de geschieden­isboeken te worden. Volgens de laatste voorspelli­ngen kan het in Kiev donderdagn­acht tot -23 graden vriezen. Vanaf -15 kan een ploeg weigeren de wedstrijd te spelen. In de praktijk kan de UEFA de wedstrijd overdag spelen wanneer het kwik het bij een beschaafde -11 houdt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium