Het Belang van Limburg

KVO is de revelatie van dit seizoen en Arthur Theate (20, ex-Genk) is dan weer de revelatie van KVO.

Ook Dwomoh fit voor trip naar Oostende

-

Theate was opgelucht dat de match tegen zijn ex-club was afgelast. “Het was gewoon te gevaarlijk”, zegt de verdediger met de weelderige haardos. “Zeker op mijn linkerkant lag het er niet goed bij. Spijtig, want op voorhand had ik er veel zin in. Zo’n grote match, zaterdagav­ond om kwart voor negen, maar het was niet te doen.” De sympathiek­e Waalse verdediger praat vrijuit, in bijna perfect Nederlands met een Frans-Limburgs accent. Iets dat hij heeft overgehoud­en aan zijn passages in de jeugd van KRC Genk. “Ik ken nog veel mensen bij Genk: de Condé, Olivieri, Michel Ribeiro, Guy Martens. Maar is een match tegen Racing nog speciaal voor mij? Neen, dat niet. Ik ben blij dat ik bij Oostende zit. Het was de beste beslissing van mijn leven. Hoe coach Alexander Blessin en Gauthier Ganaye (executive president, nvdr.) mij verwelkomd hebben was top. Dankzij hen heb ik enorm veel verbeterin­g geboekt.”

Miljoenenb­od Bologna

Afgelopen zomer mocht Theate gratis vertrekken bij Standard. Na een testperiod­e van twee weken tekende hij een contract tot 2023 (plus optie) in Oostende. “Een stap die geweldig heeft uitgepakt”, zegt Theate. En dat geldt zeker ook voor KVO, dat in januari een bod van het Italiaanse Bologna van zo‘n vijf miljoen euro weigerde. “Ah, ik dacht zelfs dat het meer was dan vijf ”, grapt Theate.

“Er waren nog clubs geïnteress­eerd, maar Bologna wilde het verst gaan. Ik las daarna dat de club 10 miljoen voor me wil. Het was best gek, want dit was pas mijn eerste mercato als prof. Ik had in die periode ook nog net corona opgelopen en dan zit je thuis alleen terwijl alles op je afkomt. Ik kreeg veel telefoons, had veel meetings met mijn managers en mijn vader. We hebben er goed over nagedacht. Ik ben blij dat het nu achter de rug is en ik mij weer op de competitie kan focussen. We zien wel wat er in de zomer gebeurt. Wie weet spelen we dan wel Europees

met Oostende?” Waarom ook niet? KVO verbaast dit seizoen vriend en vijand. “De coach heeft ons doen beseffen dat we van iedereen kunnen winnen. We moeten eerlijk zijn, de top vier wordt moeilijk. Maar we willen elke match winnen, dus in die zin is het een doel. Laat ons zeggen dat ons eerste doel de top acht is. Over een paar matchen weten we meer. Woensdag is al heel belangrijk. Verliezen we, dan blijven we zevende. Maar wij willen niet de ploeg zijn die Genk terug in de flow brengt en gaan voluit voor de drie punten”, aldus Theate.

John van den Brom maakt dinsdag zijn selectie bekend voor de nieuwe trip naar Oostende. De hele kern is fit. Ook Pierre Dwomoh, die voor de eerste verplaatsi­ng naar de kust nog forfait moest geven door een kleine blessure. De Genkies trainden maandag een half uur in de fitness, waarna ze noodgedwon­gen hun toevlucht namen tot het kunstgrasv­eld op de jeugd. Gehoopt wordt dat de oefenvelde­n achter het stadion dinsdag voldoende ontdooid zijn voor een normale training.

 ?? FOTO BELGA ?? Seizoensre­velatie Arthur Theate (rechts): “KV Oostende was de beste beslissing van mijn leven.”
FOTO BELGA Seizoensre­velatie Arthur Theate (rechts): “KV Oostende was de beste beslissing van mijn leven.”
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Arthur Theate bij de beloften van KRC Genk in 2019.
FOTO JEFFREY GAENS Arthur Theate bij de beloften van KRC Genk in 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium