Het Belang van Limburg

“Corona kan een zegen zijn voor KLBS”

- Luc Eraly

BEDRIJFSVO­ETBAL CORONACRIS­IS “De coronacris­is kan een zegen worden voor de Bedrijfsbo­nd.” Dat zegt secretaris Peter Put van Wieze Boys, dat al tweemaal op rij de dubbel pakte in de KLBS.

“Ik merk dat spelers vanuit de lagere voetbalree­ksen naar onze bond kijken”, vervolgt Put. “De tijd dat er in provincial­e zoveel per punt betaald werd, lijkt voorbij en bovendien hebben spelers, na een seizoen zonder competitie, vaak andere hobby’s leren kennen. Die combinatie kan ervoor zorgen dat zij kiezen voor voetbalple­zier en een match per week in plaats van nog tweemaal per week te gaan trainen. Zo zouden onze clubs wel eens goede voetballer­s kunnen binnenhale­n en dat kan het niveau van onze competitie alleen maar ten goede komen”, aldus Put.

Steunmaatr­egelen

Zijn club - Wieze Boys - is de jongste twee seizoenen al de beste in KLBS. Put: “We hebben in augustus inderdaad onze tweede dubbel op rij kunnen binnenhale­n, maar door het forfait van Century Hasselt in de bekerfinal­e was dat ook maar een troostprij­s. Ook bij ons ligt nu alles stil. Het is gewoon wachten op volgend seizoen. We hopen dat we in augustus de trainingen kunnen hervatten voor opnieuw een normale competitie na twee geamputeer­de voetbaljar­en. Net als alle clubs hebben we het moeilijk. We huren een privéterre­in, dus niet van de gemeente, en ook de energie- en waterkoste­n lopen door. Maar de gemeente heeft de clubs beloofd vanuit een noodfonds steunmaatr­egelen te verlenen, die eind deze maand worden uitbetaald.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium