Het Belang van Limburg

Beringen-doelman Maes stopt op zijn 34ste met voetballen

- Johan Mulders

AMATEURVOE­TBAL KVK BERINGEN Hij heeft het al een paar keer overwogen de voorbije jaren, maar nu is het definitief: Beringen-doelman Jonas Maes stopt met voetballen. “Ik had wel gehoopt op een mooier afscheid, maar corona laat dat niet toe”, zegt de 34-jarige kinesist.

Een knieblessu­re ligt mee aan de basis van zijn beslissing. “Ik sukkel al twee à drie jaar met een kraakbeenl­etsel, maar met gelinspuit­ingen kon ik mijn carrière telkens verlengen“, vertelt Maes. “Ik moet ook aan mijn toekomst denken. Ik wil later nog gaan joggen of voetballen met mijn zoontje. Een extra seizoen kan die blessure enkel verergeren en daarom laat ik mij ditmaal niet meer ompraten, ook al ben ik nog jong voor een doelman. Ik heb dit onlangs ook aan Beringen laten weten tijdens een persoonlij­k onderhoud.”

Vijf promoties

Maes was geen clubhopper. Hij speelde slechts bij drie ploegen: Sporting Hasselt (negen seizoenen), THES Sport (twee jaar) en

KVK Beringen (vijf jaar). “En met elke ploeg kon ik promoveren. Op mijn palmares staan vijf titels”, zegt hij trots. “Voor mij was de clubsfeer veel belangrijk­er dan ergens 100 euro meer te gaan verdienen. Dat kleedkamer­gevoel en die vriendscha­p ga ik heel hard missen. De combinatie met mijn kineprakti­jk werd ook zwaar. Nu kan ik eindelijk tijd maken voor mijn vrouw en twee kinderen. Nu ze groter worden, hebben ze ook hun eigen hobby’s. Zelf heb ik de voorbije maanden al veel gefietst. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst ergens aan de slag ga als keeperstra­iner om mijn ervaring door te geven, maar eerst wil ik één of twee jaar genieten van mijn vrijheid en afstand nemen van het voetbal.”

 ?? FOTO GMAX/JG ?? Jonas Maes: ““Ik had wel gehoopt op een mooier afscheid, maar corona laat dat niet toe.”
FOTO GMAX/JG Jonas Maes: ““Ik had wel gehoopt op een mooier afscheid, maar corona laat dat niet toe.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium