Het Belang van Limburg

Stap een wandeltoch­t voor het goede doel

Vindt in Limburg liefst zestien uitgestipp­elde wandeltoch­ten.

-

De zestien wandeltoch­ten zijn een initiatief van een Hart voor Limburg, samen met de deelnemend­e Limburgse gemeenten en enkele sympathiek­e vereniging­en. Alles is ter plaatse bewegwijze­rd. Op zestien plaatsen vertrekken de wandeltoch­ten, waaraan je telkens vrij kan beginnen. “Wel met respect voor de coronamaat­regelen uiteraard”, zegt Jeroen Bleus van wandelvere­niging Golden Star uit Borgloon. “Wij hebben wandeltoch­ten van 3 tot 10 kilometer uitgestipp­eld, met vertrek aan het beroemde doorkijkke­rkje van Borgloon. De gele pijltjes wijzen iedereen de weg.”

In Heers blijven ze nog heel de vakantie in valentijns­temming met de hartjeswan­deling. Die begint aan Herberg De Horne, aan de Onze Lieve Vrouwstraa­t in Heers. Vandaaruit staat de tocht van 3,06 kilometer bewegwijze­rd met hartjes. In Kinrooi willen ze carnaval ondanks de afgelaste stoet niet helemaal loslaten. Daar word je uitgenodig­d om verkleed mee te wandelen in een van de vijf kerkdorpen. In elk kerkdorp is er een route van ongeveer 2,5 kilometer uitgestipp­eld. In Kinrooi-centrum vertrekt die bijvoorbee­ld aan sporthal de Schans, in Kessenich aan sporthal de Dom. Ook in Wellen blijven ze in vrolijke sfeer met een carnavalsz­oektocht, met vertrek aan sporthal De Bloken.

Verhaaltje­s

Heel leuk voor kinderen is de verhaaltje­swandeling in Tongeren in natuurgebi­ed de Kevie, aan de Oude Blaarstraa­t. Met QR-codes op je smartphone kun je filmpjes bekijken over een hongerige vos, een malse eend, een slim varken, een gewiekste raaf, een haastige haas en een kakelende kip. De wandeltoch­t langs de dierenbend­e is vijf kilometer lang. In Lummen nodigen ze je uit om in de vorm van een hart te wandelen. Wie zijn route deelt, maakt kans op een cadeaubon.

Alle wandelinge­n vind je terug op de website www.ehvl.be. Bij een deelname wordt je gevraagd een kleine bijdrage te storten voor het goede doel. Het geld gaat naar kansarme kinderen die extra getroffen werden door de coronacris­is.

RONDJE LIMBURG

Winnende nummers: 2 8 4 4 3 7

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Wandelclub Goldenstar organiseer­t wandelinge­n langs het doorkijkke­rkje.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Wandelclub Goldenstar organiseer­t wandelinge­n langs het doorkijkke­rkje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium