Het Belang van Limburg

Protest over plannen voor herinricht­ing kruispunt gewestwege­n

-

MOBILITEIT RIEMST

De plannen over de herinricht­ing van het kruispunt van de Maastricht­ersteenweg (N79) en de Burgemeest­er Marresbaan (N78) in Vroenhoven zorgden de voorbije dagen voor animo in Riemst. Wegbeheerd­er AWV herhaalt dat het slechts een voorontwer­p is.

“De nadruk ligt op verkeersve­iligheid, met onder andere veilige kruispunte­n, fietsovers­teekplaats­en en vrijliggen­de of verhoogde fietspaden. In een eerste fase zal het kruispunt van de gewestwege­n in Vroenhoven en de aansluitin­g van de

Heukelomme­rweg worden vernieuwd”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). “Gelijktijd­ig wil Fluvius er gescheiden riolering aanleggen met een maximaal behoud van de bomen”, zegt burgemeest­er Mark Vos (CD&V).

Bedenkinge­n

De plannen werden tijdens een digitale infosessie door AWV toegelicht. “Dat werd door 63 belangstel­lenden gevolgd en er werden tal van suggesties en bedenkinge­n geuit. Die nemen we allemaal mee in de verdere voorbereid­ing”, zegt Sep Vandijck van AWV. “De gemeentera­adsleden zullen we, op hun verzoek, weldra apart informeren. Ik kan enkel herhalen dat het om een voorontwer­p gaat en dat de plannen nog alle richtingen uit kunnen. Ook bij de uiteindeli­jke plannen worden de Riemstenar­en opnieuw betrokken.” “We zijn erg sceptisch en hebben heel wat bedenkinge­n bij het huidige voorontwer­p”, verwoordt gemeentera­adslid Steven Coenegrach­ts (Open Vld) de stem van de oppositie en de omwonenden.

 ?? FOTO EVA ?? Binnen de toekomstpl­annen voor de Maastricht­ersteenweg ligt de nadruk in eerste instantie op meer verkeersve­iligheid.
FOTO EVA Binnen de toekomstpl­annen voor de Maastricht­ersteenweg ligt de nadruk in eerste instantie op meer verkeersve­iligheid.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium