Het Belang van Limburg

Genkse schrijft lied over corona: “Afkeer vloeide er gewoon uit”

-

SOCIALE MEDIA

kelen met wat random woorden en zinnen die op dat moment in mij opkwamen. En dat ging vlot. Heel vlot zelfs. De afkeer van corona en de gevolgen voor ons allemaal vloeiden er gewoon uit. Ik heb gezongen zoals wij in Genk praten. In amper twintig minuten had ik een hele song die ik dan via sociale media heb gedeeld. Dat de reacties erop zo overweldig­end waren, had ik niet durven dromen. En allemaal positief. Het is heel expliciet, maar nog niemand die aanstoot neemt aan mijn woorden.”

Normaal leven

Het lied kreeg heel toepasseli­jk de naam corona fuckt. ‘Iedereen is loco aan het worden en ik schrik in de spiegel van mijn eigen kop/Ik wil naar buiten, mezelf bezuipen’. Het zijn enkele van de vele hilarische snedes uit de tekst. Maar ook premier Alexander De Croo en Vlaams minister Ben Weyts krijgen een sneer.

“Het gaat vooral over de kleine dingen”, gaat Loredana verder. “Zoals over de avondklok. We waren al met zo weinig en dan nog moest ik mijn eigen verjaardag­sfeestje afsluiten omdat de avondklok inging. Dat suckt. Ik had nooit gedacht dat gewoon even uit eten gaan zo belangrijk kon zijn. Samen iets doen. Ik snak zoals zoveel andere mensen naar het einde van de coronacris­is. Dat we weer vrij kunnen zijn, een normaal leven kunnen leiden. Of ik mij nadien nog met muziek ga bezighoude­n? Ongetwijfe­ld. Het is ook niet de eerste keer dat ik iets met muziek doe. De Genkse rapper Don Luca zag potentieel in mij en zo heb ik ook samen met hem aan een nummer gewerkt.”

 ?? FOTO RR ?? Loredana Amendola (24): “Dat de reacties zo overweldig­end waren, had ik niet durven dromen.”
FOTO RR Loredana Amendola (24): “Dat de reacties zo overweldig­end waren, had ik niet durven dromen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium