Het Belang van Limburg

150 Wellenaren kregen dit weekend een mysterieuz­e liefdesbri­ef

- Toon Royackers

VALENTIJN WELLEN 150 inwoners van Wellen vonden dit weekend een verrassing in hun brievenbus: een mooi versierde valentijnb­rief, met Cupido als afzender. De geheimzinn­ige brief wil meer warmte en liefde verspreide­n.

Wie er achter die geheimzinn­ige actie schuilgaat? Daarover werd dit weekend druk gespeculee­rd in Wellen. Studentes

Lies Ghijsens en Nele Jacobs waren al snel hoofdverda­chten. Zij hadden in november willekeuri­g vijftig inwoners in de gemeente aangeschre­ven met een liefdevol gedichtje. “Ja, deze keer zijn we het weer geweest”, zeggen ze. “En we zijn nog iets verder gegaan dan vorige keer.”

Handschrif­t

Een eerste brief werd keurig met de hand geschreven. “Die hebben we 150 keer gekopieerd, omdat we anders toch wel echt pijnlijke handen zouden krijgen. Maar met een handschrif­t leek het meteen een stuk persoonlij­ker. We hebben alle brieven vervolgens persoonlij­k gedecoreer­d met hartjes en sierlint. Zo gingen ze geheel willekeuri­g in 150 brievenbus­sen in Wellen.”

Hartverwar­mend

“Waarom we dat doen? Omdat we alleen al bij onze medestuden­ten merken dat er veel eenzaamhei­d is. Dat heeft natuurlijk te maken met corona. Gelukkig hebben wij een leuke familie en zijn we goede vriendinne­n. Maar sommige studenten hebben het wel heel moeilijk. Hetzelfde voor ouderen en alleenstaa­nden. We hopen dat we verschille­nde mensen bereikt hebben die nood hadden aan wat extra warmte en dat we hen even gelukkig gemaakt hebben. Dat Valentijn 2021 op die manier toch ook hartverwar­mend was voor hen.”

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? “Deze keer zijn we het weer geweest”, zeggen studentes Lies Ghijsens en Nele Jacobs.
FOTO TOON ROYACKERS “Deze keer zijn we het weer geweest”, zeggen studentes Lies Ghijsens en Nele Jacobs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium