Het Belang van Limburg

Hasselt krijgt trendy koop- en proefmarkt

In september opent Markeat in de Raamstraat. Pal op de plek waar Slices vroeger stond, werken Ivan en Lars Haesen aan hun nieuwe concept. Dat combineert een voedingsma­rkt met een plek om de gerechten te proeven.

- Dirk Jacobs

Na vijftien jaar Slices te hebben gerund, zet Lars Haesen nu zijn schouders onder Markeat. “Maar dit wordt geen gelijkaard­ig nachtverha­al”, lacht Haesen. “We zoeken voor Markeat zeven ondernemer­s die elk een oppervlakt­e van 24 vierkante meter gaan invullen met een winkel of markt waar ze hun producten te koop aanbieden. Daarnaast verwachten we van elk van hen ook dat de bezoekers er meteen kunnen proeven. Dat kan zowel over eten als over drinken gaan. Het assortimen­t dat ze aanbieden, moet zich dus zowel op directe verkoop als op degustatie richten zowel in take awayvorm als voor verbruik ter plaatse aan een van de tafels die in het midden van de ruimte zullen opgesteld staan. Uiteraard houdt niemand de ondernemer­s tegen om vanuit Markeat ook een webshop op te starten of aan thuislever­ing te doen. Alles is mogelijk.”

Speciaal

“We zoeken zeven ondernemer­s die liefst iets nieuws voor Hasselt aanbieden”, zeggen Lars en Ivan. “Ze huren hun oppervlakt­e tegen betaalbare voorwaarde­n, tussen 1.050 en 1.650 euro per maand, en moeten alleen hun eigen ruimte inrichten. Zo krijgt elke zaak haar eigen stijl. We mikken echt op speciale dingen waar mensen makkelijk kunnen passeren. In eerste instantie zien wij als doelpublie­k de Hasselaren die in de buurt wonen of werken en snel langslopen voor een hap of een boodschap. Uiteraard zal Markeat ook een bijkomende troef worden voor de bezoekers van de binnenstad. We zullen van maandag tot en met zaterdag open zijn van 10 tot ongeveer 21 uur. De zeven zaken zullen tegelijk openen en sluiten. Ons plan is in april de keuze gemaakt te hebben tussen de kandidaten die graag een shop willen uitbaten. In september willen we dan klaar en open zijn.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Ivan en Lars Haesen, de voormalige eigenaars van Slices, werken op exact dezelfde plek aan hun nieuwe concept Markeat.
FOTO SVEN DILLEN Ivan en Lars Haesen, de voormalige eigenaars van Slices, werken op exact dezelfde plek aan hun nieuwe concept Markeat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium