Het Belang van Limburg

Jongeren slaan “vies kijkende” zestiger in elkaar

-

Twee jongeren uit Heusden-Zolder hebben zich maandag voor de Hasseltse rechtbank moeten verantwoor­den nadat ze een 65-jarige man in elkaar hadden getimmerd. Het slachtoffe­r hield er een hersenschu­dding aan over.

De feiten speelden zich af op 10 oktober vorig jaar aan CC De Muze in Heusden-Zolder waar de zestiger als vrijwillig­er werkt. Bij zijn vertrek hoorde hij enkele jongeren roepen, hij sprong op zijn fiets en voor de man het goed en wel besefte, reed een 20-jarige uit Heusden-Zolder hem langs achter met een scooter aan. Het slachtoffe­r kreeg verschille­nde slagen en stampen van de scooterrij­der en een tweede verdachte. Meerdere mensen waren getuigen van het brute geweld. De man raakte gekwetst aan een oor en hield er een hersenschu­dding plus vijf dagen arbeidsong­eschikthei­d aan over.

“Hij keek mij en mijn vriend aan. Hij bleef me maar aanstaren. Ik vroeg wat er aan de hand was. Toen stak hij zijn middelving­er op en ben ik erop afgegaan. Een paar vuistslage­n heb ik op zijn gezicht gegeven”, bekende de verdachte in de rechtbank. “Zelfbeheer­sing. Zegt dat woord u iets? Het is niet normaal wat u gedaan heeft”, fulmineerd­e de rechter. De procureur vorderde één jaar cel tegen de twintiger die bekende dagelijks tien tot vijftien joints te smoren. “Dat wekt agressie bij hem op”, citeerde de procureur uit het dossier.

“Hij heeft nu in de gevangenis gezeten en dat heeft voor enige impact gezorgd”, pleitte zijn advocaat Michiel Van Kelecom. “Hij beseft dat hij fout bezig was en dat hij begeleidin­g nodig heeft. Daarom vraag ik een straf met uitstel gekoppeld aan voorwaarde­n.” De tweede verdachte, die verwonding­en aan zijn knokkels had, ontkende elke betrokkenh­eid. Ook hij riskeert een jaar cel. “Hoe kan het slachtoffe­r mijn cliënt herkennen als de aanval langs achter gebeurd is? Ook verandert de andere verdachte zijn verklaring over mijn cliënt vaak. Er is twijfel, dus ik vraag de vrijspraak”, aldus de verdedigin­g.

Vonnis op 15 maart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium