Het Belang van Limburg

Julie Van den Steen blikt terug op moeilijke schooljare­n

- Dennis Van Goethem

Voor ze eindelijk haar eigen VTM-show ‘Game of talents’ mag aftrappen, duikt Julie Van den Steen (28) vanavond eerst nog eens in haar jeugdjaren. Voor het nieuwe programma van Eric Goens, ‘Later als ik groot ben’, keert ze terug naar haar oude school. Maar de herinnerin­gen die daar bovendrijv­en, blijken niet de fijnste.

“Ik kom hier met knikkende knieen binnen”, zegt Julie Van den Steen vanavond wanneer ze met Eric Goens haar lagere school in Dendermond­e binnenstap­t. De jaren achter de schoolbank­en waren niet de fijnste uit haar jeugd. Van den Steen kreeg er te maken met pesters, die de nodige deuken in haar zelfvertro­uwen sloegen. “Ik had geen vriendjes en vriendinne­tjes, en kan me niet herinneren dat ik speelde tijdens de pauzes”, vertelt ze. “Er werden dingen gezegd die echt niet kunnen. Op weg naar zeeklassen zei een leerkracht: We gaan naar het serpentari­um, waar Julie vandaan komt. Die noemde me eigenlijk een serpent. Pas sinds een paar jaar durf ik zeggen dat dat pesten was.” In een oude video wordt Van den Steen geconfront­eerd met het lage zelfbeeld dat ze als kind had. “Dat was heftig. Ik herhaalde zo vaak tegen mezelf: Ik ben dik, lelijk en dom. Maar ik wist niet meer dat ik het op camera had gezegd. Sindsdien is eten moeilijk geworden voor mij. Nu nog. Ik ben iets te veel bezig met wat mensen van mij denken.”

Zomers verbouwpro­gramma

Het gesprek neemt nog een lichtere wending. Goens stoot op de kiem van Van den Steens mediacarri­ère. “Ik zong en danste graag, en wilde in die wereld terechtkom­en. Ik had zelfs een artiestenn­aam: Julie Stone.” De eerste voortekene­n van een toekomst in de spotlights. Die branden straks weer wat harder, wanneer Van den Steen donderdag na lang wachten haar eerste eigen VTM-programma presenteer­t. Game of talents wordt naar eigen zeggen “een combinatie van Belgium’s got talent en The masked singer”. Telkens nemen een bekende en onbekende Vlaming het op tegen een bekende en onbekende Nederlande­r, die hun verborgen talenten komen tonen.

Later dit jaar volgt nog een nieuw programma, zij het ver buiten de studio. In de Ardennen laat Van den Steen vijf duo’s een eigen buitenverb­lijf verbouwen. Wie dat het beste doet, mag ieder jaar een vakantie spenderen in hun chalet. Het nog titelloze programma wordt niet toevallig gemaakt door Het Nieuwshuis, het productieh­uis van Eric Goens. Kandidaten kunnen zich nu inschrijve­n via vtm.be.

→ ‘Later als ik groot ben’, VTM, 20.40 uur

Julie Van den Steen “Ik herhaalde zo vaak tegen mezelf: ik ben dik, lelijk en dom. Sindsdien is eten moeilijk geworden voor mij”

 ?? FOTO
VTM ?? “Ik kom hier met knikkende knieën binnen”, zegt Julie Van den Steen als ze haar oude school bezoekt.
FOTO VTM “Ik kom hier met knikkende knieën binnen”, zegt Julie Van den Steen als ze haar oude school bezoekt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium