Het Belang van Limburg

Noord-Limburgers blijven steken op een gelijkspel

sport 7

- Sven Claes

Groen-wit keerde maandagavo­nd niet met de drie punten terug richting NoordLimbu­rg. De troepen van interim-trainer Vladan Kujovic speelden een lovenswaar­dige partij in ’t Kuipje, maar werden daarvoor niet beloond tegen Westerlo.

Al mocht het daarvoor in de eerste plaats ook naar de arbitrage kijken. In minuut 63 ontsnapte Glenn Neven aan de aandacht van de verdedigin­g van Westerlo en de Lommelse kapitein prikte de gelijkmake­r binnen. Zo leek het althans, want Neven stond volgens de arbitrage in buitenspel­positie. Fout. “De bal kwam heel traag aan, dus ik was wel echt verwonderd dat ik buitenspel zou gestaan hebben”, vertelde Neven. “Ik weet zelfs niet hoe ik het leer nog binnenfrom­mel. Met de tip van mijn schoen denk ik. Maar goed, ik kon het op dat moment toch niet controlere­n.”

Even later was het dan toch prijs. Na een hoekschop van Zaroury torende Neven boven alles en iedereen uit. De opluchting viel van zijn gezicht af te leiden. De gebalde vuist sprak boekdelen. Neven: “Het is fijn dat we een punt uit de brand konden slepen, maar de ontgoochel­ing overheerst toch vooral. We hebben meer gebracht dan we aanvankeli­jk gedacht hadden en net dat maakt het gelijkspel zuurder. Westerlo ligt ons wel, maar we pakken niet genoeg punten tegen hen.”

Focus verliezen

In de tweede plaats moest Lommel SK ook naar zichzelf kijken. Vinicius Souza besloot om na net geen uur spelen Van Eenoo een cadeau aan te bieden. Het zoveelste tegendoelp­unt na een individuel­e fout. De Braziliaan speelde nonchalant terug op de debuterend­e doelman Grimshaw, waarna Cicek de jubilaris een doelpunt op een schoteltje aanbood. “Dat is niet moedwillig, maar het is jammer dat we zo’n knullig tegendoelp­unt pakten”, vertelde Neven nog. “Tien seconden eerder was er al een heet standje voor doel. We moeten daar toch stappen in leren zetten. Het zijn jonge jongens met heel veel kwaliteite­n, maar dit is ook een onderdeel van het spel. We waren te goed aan het spelen en dan verliezen sommigen net de focus.”

Scherpte ontbrak

Eind goed al goed dus. Gerechtigh­eid geschiedde door de late gelijkmake­r. Het slotwoord was voor interim-trainer Kujovic. “We hebben geen enkele kans weggegeven, dus ik moet mijn organisati­e loven. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd. Ik hoor net ook dat er een terecht doelpunt van ons is afgenomen. Dan is er maar één juiste conclusie”, aldus de Genkse Serviër nog. We hebben niet de verdiende drie punten mee naar huis genomen. De inefficiën­tie voorin is al een tijdje een probleem, maar de laatste weken hebben we amper deftig getraind. Dan is het normaal dat er een tikkeltje scherpte in de afwerking ontbrak. De overtuigin­g ontbrak in de laatste fase. Als we op deze manier wedstrijde­n blijven controlere­n tegen sluwe ploegen, kunnen we elke tegenstand­er pijn doen.”

In de slotminute­n beëindigde Westerlo de wedstrijd nog met tien man na een dubbele gele kaart voor de Zwitser Seydoux. De in 1B ongrijpbar­e - en door de scheidsrec­hters onbescherm­de Marlos Moreno telde na het laatste fluitsigna­al zijn nieuwe littekens.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kapitein Glenn Neven zag een doelpunt afgekeurd worden voor vermeend buitenspel.
FOTO DICK DEMEY Kapitein Glenn Neven zag een doelpunt afgekeurd worden voor vermeend buitenspel.
 ?? FOTO ELEVEN ?? Het doelpunt dat na deze fase volgde, werd afgekeurd voor buitenspel van kapitein Glenn Neven (rugnummer 6, tweede van links).
FOTO ELEVEN Het doelpunt dat na deze fase volgde, werd afgekeurd voor buitenspel van kapitein Glenn Neven (rugnummer 6, tweede van links).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium