Het Belang van Limburg

87% van clubs gaat door met coach

Liefst 87% van de Limburgse voetbalclu­bs uit de lagere reeksen gaan ook volgend seizoen in zee met hun huidige coach. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie.

-

Liefst 87% van de Limburgse voetbalclu­bs uit de lagere reeksen gaan ook volgend seizoen in zee met hun huidige coach. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie.

Hooguit een handvol speeldagen werden er afgelopen seizoen gespeeld in de amateurree­ksen. En dus zijn de Limburgse clubs niet geneigd om veel te veranderen aan hun spelersker­n en/of technische staf.

Zo gaan ruim 87 procent van de clubs (137 van de 157) volgend seizoen door met hun huidige trainer. In de amateurree­ksen blijven zelfs alle twaalf clubs uit onze provincie hun coach trouw: Patro (Stijn Stijnen), THES (Patrick Witters), Bocholt (Rocky Peeters), Hades (Mirko Licata), Hasselt (Rikie Broeckx), Heur-Tongeren (Jef Byloos-Marco Pauls), Spouwen-Mopertinge­n (Wim Hayen), Beringen (Kurt Van De Paar), Koersel (Bert Ghys), Pelt (Mathieu Mertens), Termien (Tomas Daumantas) en Wellen (Maxime Annys).

Amper twee clubs - of één procent - hakten de trainerskn­oop nog niet door. Dat is het geval bij Bilzen-Waltwilder

(1prov.) en Eksel B (4B).

Opvolger beet

Twaalf procent van de clubs neemt na dit seizoen afscheid van haar coach. Van die achttien clubs hebben er echter al vijftien (ruim 83 procent dus) een opvolger aangeduid. Enkel Park Houthalen (2A), Zutendaal A (3A), Bokrijk (4C) en Lummen (4C) hebben nog geen nieuwe coach.

Vijf van de zes nieuwe B-ploegen hebben ook al een trainer aangeduid: Bocholt B (Jochen Vrolix), Esp. Pelt B (Rudi Boes), Koersel B (Bart Vanherle), Achel B (Jef Henkens) en Maasland NO B (Brecht Ceyssens). Bij Herderen-Millen B is de trainersst­oel nog leeg. De meest opmerkelij­ke naam in dit overzicht is die van Koen Hustinx. De verdediger van amateurclu­b Termien gaat als coach van vierdeprov­incialer Veldwezelt aan de slag. Een overzicht:

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De meest opmerkelij­ke naam in dit overzicht is die van Koen Hustinx. De verdediger van Termien gaat als coach van vierdeprov­incialer Veldwezelt aan de slag.
FOTO JEFFREY GAENS De meest opmerkelij­ke naam in dit overzicht is die van Koen Hustinx. De verdediger van Termien gaat als coach van vierdeprov­incialer Veldwezelt aan de slag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium