Het Belang van Limburg

Van de kleedkamer van Manchester City naar de kleedkamer van Lommel SK. Daniel Grimshaw (23) stond tegen Westerlo voor het eerst onder de groen-witte lat. “Kompany en De Bruyne zijn bescheiden jongens”

- Sven Claes

Van enige vorm van plankenkoo­rts had de Engelsman geen last. “Ik hou van het spelletje, waarom moet ik dan zenuwachti­g zijn?”, kaatst Grimshaw de vraag terug. “Mijn grootste sterkte is net dat ik onder alle omstandigh­eden kalm blijf. Mijn debuut was een leuke ervaring. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar Lukas Nmecha (Anderlecht, nvdr.) en Cameron Humphreys (Zulte Waregem, nvdr.) hadden me al ingelicht over het niveau. Ik was tevreden over mijn eerste partij. Het gaf me een goed gevoel. Ik deed wat er van me verwacht werd.” Maar toch baalde de huurling als een stekker na een individuel­e fout van een ploegmaat. Het hielp Westerlo aan hun enige kans van de wedstrijd, waardoor Lommel op achtervolg­en aangewezen was. “We houden er nu eenmaal van om van achteruit op te bouwen. Je weet dat als je een steek laat vallen, het bijna altijd leidt tot een tegendoelp­unt. Het was een gebrek aan focus van Vinicius Souza, die na de wedstrijd zijn verontschu­ldigingen aanbood. Hij gaf meteen toe dat het zijn fout was. Ik heb hem die ongelukkig­e terugspeel­bal vergeven.”

Kruispunt

De doelman beseft dat hij op een kruispunt staat in zijn carrière. Op 23-jarige leeftijd is het noodzakeli­jk om wekelijks aan de aftrap te staan. “Het wordt nu tijd dat mijn loopbaan echt van start gaat en dat ik zo veel mogelijk kan spelen. Ik had er al eerder aan kunnen beginnen, maar ik koos bewust voor een tussenstap bij de eerste ploeg van Manchester City. Je moet bepaalde beslissing­en respectere­n. Het meest frustreren­de moment is in de voorbereid­ing als je te horen krijgt dat je naast de plek onder de lat grijpt. Al moet je ook profession­eel blijven en klaar zijn als het moment daar is, zoals maandag tegen Westerlo. Ik geloof in een positief verhaal en wil er zeker nog niet aan denken dat mijn carrière ook slecht kan aflopen.” Grimshaw is na dit seizoen einde contract bij City en weet nog niet wat zijn toekomst zal brengen. “Ik kwam als vijfjarige toe bij de club en ben er achttien jaar later nog steeds aan verbonden. Ik kan nog niets vertellen, maar ik sta open voor alles. Ik wil ergens naartoe waar ik kan spelen. De zoektocht zal niet eenvoudig zijn met de huidige pandemie. De concurrent­ie is groot, maar ik hoop dat ik hen kan overtuigen op basis van mijn wedstrijde­n in Engeland. Ik mik nog steeds op het hoogst haalbare, waar dat ook zal zijn.”

Geen medaille

Bij Manchester City deelde de Brit de kleedkamer met de grootste voetbalste­rren en kon hij er met zijn ogen stelen. “Ik zat als vierde doelman naast Vincent Kompany en Kevin De Bruyne in de kleedkamer. Ik trainde twee jaar lang elke dag met deze speciale spelers. Het zijn sterren voor de buitenwere­ld, maar voor mij bescheiden jongens. Als City-fan en ploegmaat is Kompany een legende. Ik kan nog over straat in Manchester, zij niet meer. Ik heb er helaas ook geen zilverwerk aan overgehoud­en, want je krijgt pas een officiële medaille bij minstens vijf wedstrijde­n”, aldus Grimshaw.

Lemoine geschorst

- Centrale verdediger Laurent Lemoine kreeg tegen Westerlo zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zondag geschorst tegen Lierse Kempenzone­n. Robin Henkens, Glenn Neven en Manfred Ugalde staan op één kaart van schorsing.

 ?? FOTO BELGA ?? Grimshaw debuteerde voor Lommel SK in Westerlo.
FOTO BELGA Grimshaw debuteerde voor Lommel SK in Westerlo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium