Het Belang van Limburg

Vlap: “Gevoel bij Anderlecht zat niet meer goed”

-

Michel Vlap (23) wordt door Anderlecht verhuurd aan Arminia Bielefeld. Bij zijn debuut, maandag tegen Bayern München, pakte de Fries meteen uit met een goal, assist en pre-assist: 3-3. De RSCAfans baalden, maar paars-wit was tevreden: Vlap mag in de etalage staan.

Na de match kreeg Vlap het shirt van prijsschut­ter Robert Lewandowsk­i en dinsdag moest hij journalist­en te woord staan. “Dit valt moeilijk te beschrijve­n”, klonk het bij de NOS. “Het is een droom. Het was een goeie goal. Ik draai weg tussen twee verdediger­s en schiet binnen. Neuer was boos, maar hij kon er weinig aan doen. Als ik in de box kom, lijkt alles wel in slow motion te gaan. Alsof ik nog beter geconcentr­eerd ben. Natuurlijk ben ik blij met het shirt van Lewandowsk­i. Hij dacht wellicht: Die jongen van die goal mag mijn truitje wel hebben. Hij is één van de beste ter wereld en ik ben fan. Maar ze waren er allemaal, hoor. Sané, Alaba, Neuer. Normaal gezien ken ik die jongens alleen van FIFA.”

Vlap was maandag in 62 minuten beslissend­er dan in elf duels bij Anderlecht dit seizoen. Daar zag

Kompany het niet meer in hem. Dat gaf Vlap ook al aan in het Friesch Dagblad. “Er is niks mis met de plannen van Vincent Kompany, maar ik kwam er niet in voor en dat is niet leuk. Ik werkte nochtans keihard om me te tonen, maar er stonden 34 spelers te popelen voor een basisplek. Bij mij duurde het lang en dat is frustreren­d. Vooral omdat ik het gevoel had het wel goed te doen als ik mijn kans kreeg. Nou ja, ik zit op een leeftijd dat ik minuten moet maken om beter te worden en daarom twijfelde ik niet toen Bielefeld kwam. Ik ben een gevoelsmen­s en mijn gevoel bij Anderlecht zat niet meer goed.”

In de etalage

Bedoeling is nu om Bielefeld in de Bundesliga te houden. Bij Anderlecht ligt Vlap nog vast tot 2024, maar het plan lijkt toch om hem na deze huur te verkopen. Alleen kon Bielefeld in de winter geen 6 miljoen betalen. “Ik weet niet of Anderlecht me in de etalage zet of ritme laat opdoen”, besloot hij. “Het kan allebei. Ik heb nog de drang om me te bewijzen bij Anderlecht, maar we zien wel. Ooit kan het gevoel weer goed worden, maar nu ben ik blij in de Bundesliga. Met mijn kilometers en mijn high intensity runs , ligt dit voetbal me. Een bevrijding.”

 ?? FOTO POOL VIA REUTERS ?? Bij zijn debuut voor Bielefeld scoorde Vlap tegen Bayern München.
FOTO POOL VIA REUTERS Bij zijn debuut voor Bielefeld scoorde Vlap tegen Bayern München.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium