Het Belang van Limburg

Williams topfavorie­te, Mertens door in vrouwendub­bel

- Marc Vermeiren, Belga

En plots geldt Serena Williams (WTA 11) - op haar 39ste en meer dan drie jaar na haar vorige major - als topfavorie­te voor de eindzege. Niet alleen de overmacht waarmee ze Simona Halep (WTA 2) in de kwartfinal­e opzij zette (6-3, 6-3), maar vooral haar herwonnen mobiliteit voeden de hoop dat Williams’ recordjach­t op grand slam 24 alsnog succesvol kan worden.

Ook na haar babybreak had Williams weinig van haar vuurkracht verloren, maar het ontbrak haar sindsdien vooral aan fitheid, explosivit­eit en wendbaarhe­id. “Mobiliteit was nochtans altijd een van mijn sterkste punten, maar ik heb daaraan de jongste jaren te weinig tijd besteed.” De nieuwe Serena lijkt in Melbourne op de oude Serena: in defense en tijdens de lange rally’s oogde ze bij momenten tien jaar jonger. In de halve finale komt Williams tegenover Naomi Osaka (WTA 3) te staan, die met gelijkaard­ige machtsvert­oon (6-2, 6-2) voorbij Hsieh Su-wei (WTA 71) ging.

Elise Mertens

Elise Mertens heeft zich dinsdag aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel. Mertens en Sabalenka, die het tweede reekshoofd vormen, versloegen in de kwartfinal­es de Japanse tandem Shuko Aoyama/

Ena Shibahara in 2 sets: 6-2, 6-0. De wedstrijd duurde 53 minuten. In de halve finales nemen Mertens en Sabalenka het op tegen de

Amerikaans­e Nicole Melichar en de Nederlands­e Demi Schuurs, beiden in het verleden een dubbelpart­ner van Mertens. Mertens en Sabalenka dubbelen al enkele jaren succesvol samen, met in 2019 onder meer winst in Indian Wells, Miami en de US Open. De kwartfinal­es waren vorig jaar het eindstatio­n voor het duo in Melbourne.

Sander Gillé

Ook Hasselaar Sander Gillé heeft zich geplaatst. In het gemengd dubbel stootte Gillé met de Amerikaans­e Hayely Carter door naar de kwartfinal­e. In de tweede ronde wonnen ze van het Poolse duo Swiatek-Kubot met 6/4 en 6/1.

 ?? FOTO REUTERS ?? Queen Serena, met kroontje en al.
FOTO REUTERS Queen Serena, met kroontje en al.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium