Het Belang van Limburg

Infomeetin­gs wijkcircul­atieplan jaar vertraagd: “Online proberen”

- Chris Nelis

Door corona heeft de ontwikkeli­ng van het wijkcircul­atieplan in Genk bijna een jaar vertraging opgelopen. Omdat informatie­bijeenkoms­ten niet mogelijk zijn, wil de stad voorlopig de kleinste pijnpunten in de wijken online bespreekba­ar maken.

Om de overlast van hardrijder­s en sluipverke­er in de woongebied­en in Genk aan banden te leggen, werkt de stad aan een wijkcircul­atieplan. Om dat op maat te ontwikkele­n, stonden er informatie­bijeenkoms­ten voor alle woongebied­en op de agenda. Die zouden dit voorjaar afgerond moeten zijn, maar corona heeft roet in het eten gegooid.

“Zo hebben we geen informatie­bijeenkoms­ten meer kunnen organisere­n”, zegt schepen Michaël Dhoore (CD&V). “Omdat we nog geen zicht hebben op een nieuwe opstart, willen we online in dialoog gaan met de inwoners. Hoe we dat praktisch zullen organisere­n, is nog niet duidelijk. Het is in ieder geval de bedoeling dat we daar alleen de kleine pijnpunten ter sprake brengen, zodat we die al in het plan kunnen opnemen.”

De stad wil na de zomer de fysieke informatie­bijeenkoms­ten heropstart­en. “Toch als de coronamaat­regelen dat toelaten”, gaat

Dhoore verder. “In de zomermaand­en zelf gaan we dat niet doen, omdat de kans aanzienlij­k is dat er dan heel wat mensen op vakantie zijn. Dat is niet het moment om over zulke dossiers te gaan debatteren.”

Het wijkcircul­atieplan werd eind 2019 voorgestel­d. “Het blijft nog altijd ons doel om de woongebied­en verkeersve­iliger te maken. Soms kan dat met kleine ingrepen, zoals een drempel. Dan moeten we daar de juiste plek voor vinden zodat die het minste overlast veroorzaak­t. Maar het kan ook door straten in twee te knippen of door een straat af te sluiten. Het zijn vooral de suggesties van de mensen die ons moeten helpen om tot gedragen oplossinge­n te komen. We hebben voor de praktische uitvoering al budgetten in de begroting voorzien.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De stad hoopt de kleine pijnpunten in de woonwijken voorlopig online bespreekba­ar te maken.
FOTO CHRIS NELIS De stad hoopt de kleine pijnpunten in de woonwijken voorlopig online bespreekba­ar te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium