Het Belang van Limburg

Uitbaatste­r Brasserie Jacquemin failliet

-

HORECA RIEMST

Vorige week werd Marleen Resseler, uitbaatste­r van de gekende Brasserie Jacquemin in Zichen-Zussen-Bolder door de Ondernemin­gsrechtban­k Antwerpen, afdeling Tongeren, failliet verklaard. Samen met haar partner Micky Burg runde ze de zaak anderhalf jaar. Eigenaar Michaël Smets beraadt zich over de toekomst van het pand.

Het zit de dancing Jacquemin aan de Visésteenw­eg in Zichen-Zussen-Bolder niet mee. De zaak werd precies zestig jaar geleden gestart door Sophie Jacquemin en haar partner Severino Rigo. Als dancing maakte ze furore in de jaren 60 en 70. Daarna werd ze overgenome­n en verbouwd tot café-hotel door dochter Ingrid en haar man Luc Pauly. Op hun beurt droegen zij de zaak over aan de Nederlands­e zakenman Gerry Welters, die vijf jaar geleden de deur achter zich dicht trok na uitblijven­d succes. Drie jaar geleden kocht dorpsbewon­er Michaël Smets het verkommerd­e pand. Hij knapte het op en verhuurde het sinds midden 2019 aan Marleen Resseler

en haar partner Micky Burg. Samen hadden ze grootse plannen om van de Jacquemin een brasserie, B&B en motor- en fietscafé te maken. Vorige week deelden ze via Facebook mee dat ze stopten met het etablissem­ent.

“Mede door de coronacris­is zijn de uitbaters reeds aan het eind van hun verhaal”, zegt eigenaar Smets, die nu even de kat uit de boom gaat kijken. “Ik ga me informeren over de situatie en de tijd nemen om me te beraden over de toekomst. Het zijn immers ongewone tijden. Misschien ga ik de Jacquemin opnieuw te huur zetten, misschien ga ik de zaak verkopen. Tijd brengt raad”, besluit hij hoopvol.

 ?? FOTO EVA ?? Het zit de Jacquemin aan de Visésteenw­eg in Zichen-Zussen-Bolder niet mee.
FOTO EVA Het zit de Jacquemin aan de Visésteenw­eg in Zichen-Zussen-Bolder niet mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium