Het Belang van Limburg

Liefde voor muziek katapultee­rt Willy Sommers naar top van hitlijsten

- Dennis Van Goethem

LIEFDE VOOR MUZIEK VTM

Het wordt stilaan traditie: de laatste noten van Liefde voor muziek waren maandagavo­nd niet koud, of de eerste nummers walsten de hitlijsten binnen. Met vijf songs in de top 10, en later zes stuks in de top 12, domineerde­n de VTM-covers de charts van iTunes. Willy Sommers piekte op één met zijn cover van Magie, tot het origineel van Philippe Robrecht enkele uren later haasje-over deed. Nu pronkt Sommers met brons. “Ook niet slecht”, zegt de zanger. “Een mooiere binnenkome­r voor dit avontuur kon ik me niet wensen. Ik heb nog nooit zo snel een hit gehad, zelfs niet met Laat de zon in je hart. Dit overtreft mijn stoutste verwachtin­gen.” En die lagen al hoog. Na zeven jaar wachten op een uitnodigin­g kende Sommers meteen zijn doel in Liefde voor muziek: radiohits scoren, in zijn vijftigste jaar op de planken. Liefst een stevig handjevol, zoals Regi vorig jaar. Dat brengt de nodige stress mee. “Toen ik ’s middags voor de uitzending langsging bij mijn kinesist, waar ik nog revalideer na mijn hartoperat­ie van vorig jaar, vroeg hij: Ben je moe of gestressee­rd, Willy? Bleek mijn bloeddruk veel te hoog. Pas na anderhalf uur kalmeerde ik. Tot ik ’s avonds in de zetel kroop: weer zenuwen. Ik had de aflevering nog niet gezien. Maar het was bijzonder. Glaasje wijn, haardvuur aan, mijn gezin erbij. Ik heb genoten.”

Respect

Net als Magie belandde Bert Ostyns rockversie van Zeven anjers, zeven rozen meteen in de top 5 van iTunes. En ook de covers van Geike Arnaert, Ronny Mosuse, Cleymans & Van Geel, Tourist LeMC en Emma Bale scoren hoog. Die laatste twee kondigden intussen beiden een album aan voor 2 april, met daarop ook Liefde voor muziek-nummers.

“Het programma is een pure hitmachine geworden. We gaan er allemaal van profiteren”, zegt Sommers. Zelf kreeg hij na de uitzending meer dan 150 sms’en. “Om me te felicitere­n, en te zeggen dat ik nog steeds geen dikke nek heb. (lacht) Mijn kinderen vonden het ook goed. Mijn oudste dochter Annemie was erg geëmotione­erd. En de jongsten, Lucca en Luna, hoorden eindelijk hun vaders muziek in een genre waar ze zelf naar luisteren.”

Met dank aan Sommers’ collegadee­lnemers. “Hun respect ontroerde me. Pas op tv merkte ik hoe ze bij elk verhaal aan mijn lippen hingen. Geike zei het zelfs: Ongeloofli­jk wat die Willy heeft meegemaakt. Dat doet deugd. Voor mij is Liefde voor muziek al geslaagd. De grote stress is weg, dus bij de volgende aflevering­en kan ik gewoon ontspannen.”

‘Liefde voor muziek’ mist ook dit jaar zijn start niet. In minder dan een dag sprongen Willy Sommers (68) en zijn collega’s gisteren naar de top van de charts. De charmezang­er toont zich de strafste klimmer, met zijn versie van

‘Magie’. “Dit overtreft mijn stoutste verwachtin­gen.”

Willy Sommers “Ik heb nog nooit zo snel een hit gehad. Dit overtreft mijn

stoutste verwachtin­gen”

 ?? FOTO VTM ?? Tourist LeMC, Emma Bale en Willy Sommers.
FOTO VTM Tourist LeMC, Emma Bale en Willy Sommers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium