Het Belang van Limburg

Limburgers Gert Voorjans en Cerina Marchetta jureren verbouwers in ‘Huis Gemaakt’

- Nele Coune

HUIS GEMAAKT GENK/STOKKEM Vanaf 3 maart zet Dina Tersago negen koppels aan het klussen in het nieuwe VTM-programma Huis Gemaakt. Welk duo uiteindeli­jk een volledig gerenoveer­d huis cadeau krijgt, wordt bepaald door een Limburgse jury.

Verbouw een huis en win een thuis. Het uitgangspu­nt van het tv-programma Huis Gemaakt klinkt niet slecht. Een volledig gerenoveer­d huis is een mooie prijs, maar de deelnemend­e koppels moeten er wel iets voor over hebben. Het wordt een afvalrace waarin drie leegstaand­e panden op verschille­nde locaties in Vlaanderen onder handen genomen worden. Per huis wordt er gestart met drie koppels, maar er wint slechts één z’n droomhuis. Wie dat wordt, zal beslist worden door specialist­en en juryleden Gert Voorjans en Cerina Marchetta.

Gert Voorjans (58) staat aan de internatio­nale top van de interieura­rchitectuu­r. De Stokkemnaa­r studeerde interieura­rchitectuu­r in Hasselt, volgde Kunstgesch­iedenis in Siena en behaalde een postgradua­at Styles & Arts bij Sotheby’s in Londen. Voorjans heeft al meer dan twintig jaar een eigen interieur design studio in Antwerpen

en mag modeontwer­per Dries Van Noten en Mick Jagger tot zijn klanten rekenen. “Ik heb een hekel aan interieurs die je in sommige bladen ziet, die precies door een vrachtwage­n van de meubelwink­el zijn afgezet. Dat vind ik allemaal een beetje zielloos. Ik hou van iets dat organisch gegroeid is en waar een verhaal in zit”, aldus Voorjans die kleur, karakter en vakmanscha­p hoog in het vaandel draagt.

Voorjans zal een duo vormen met Cerina Marchetta (38). De Genkse is architecte van opleiding en runt samen met haar zus en broer het familiebed­rijf Marchetta Familiebou­wers. In 2019 werd ze door de Confederat­ie Bouw uitgeroepe­n tot Jonge Vlaamse Aannemer

van het Jaar. “Ik word echt warm van passie. Als mensen passie hebben voor de bouw en om de dingen vast te pakken met hun handen. Om echt aan de slag te gaan. Ik kan niet tegen luiheid. Mensen die wel willen, maar het niet doen, daar word ik mottig van”, vertelt de mama van twee.

→ ‘Huis Gemaakt’, vanaf woensdag 03/03 om 20.40 uur op VTM

 ?? FOTO VTM ?? Gert Voorjans en Cerina Marchetta
FOTO VTM Gert Voorjans en Cerina Marchetta

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium