Het Belang van Limburg

Mbappé vernedert Messi en co

-

PSG had geen kind aan FC Barcelona en nam een meer dan serieuze optie op de volgende ronde in de Champions League. Kylian Mbappé was de hele wedstrijd een gesel voor de Catalanen en scoorde uiteindeli­jk een hattrick. Barça zal net als vier jaar geleden een remontada nodig hebben in de terugwedst­rijd.

Keek Lionel Messi zijn toekomstig­e ploegmaats in de ogen? Nu hij komende zomer einde contract is, wordt hij al wéken aan PSG gelinkt. Zijn sollicitat­iebrief gaf hij echter niet af. Het meeste gevaar kwam wel van zijn kant, al was er één cruciaal probleem. Het was niet Messi die dreigde vanop de linkerflan­k, wel PSG. De Parijzenaa­rs hadden wel zin om net als in 2017 de heenwedstr­ijd met 4-0 te winnen. Beide teams troffen elkaar voor het eerst sinds die beruchte 1/8e finales van vier jaar geleden waarin Barcelona

uiteindeli­jk de show stal met een unieke remontada. Ook nu zorgde de wedstrijd voor opwinding. De aftrap was nog niet goed gegeven of Kylian Mbappe werd al diep gestuurd. Hij stevende op Barça-doelman Ter Stegen af, maar die kon de bal nog net voor de Fransman wegwerken. PSG dreigde ook daarna het meest, maar zoals zo vaak viel de goal dan net aan de overkant. Kurzawa tikte Frenkie De Jong lichtjes aan in de zestien en scheids Kuipers wees naar de penaltysti­p. Lionel Messi nam die voor z’n rekening en ramde de 1-0 in het dak van het doel. Voor het zeventiend­e opeenvolge­nde jaar scoorde de Vlo in de Champions League. PSG was niet onder de indruk en Mbappé bleef fervent de diepgang zoeken. In de 32ste minuut kwam de bal na een kaats in één tijd van zowel Kurzawa als Verratti tot bij de Fransman in de zestien. Hij zette Lenglet in de wind en trapte de bal binnen. Een heerlijke aanval die het belangrijk­e uitdoelpun­t voor PSG opleverde. Met de bordjes in evenwicht gingen beide ploegen rusten na.

Zonder Neymar en Di Maria

In de tweede helft zat Messi even wat beter in de wedstrijd. Het leek wel alsof hij zowaar zijn sollicitat­iebrief in de rust had geschreven en die dan toch wilde tonen aan PSG. De Argentijn kwam vaker aan de bal en het leek alsof hij meer energie had dan in de eerste 45 minuten. Maar het was klaarblijk­elijk een kort briefje. Opnieuw was PSG immers niet onder de indruk. Iets voorbij het uur maakte wie anders dan Mbappé de verlossend­e 1-2. Piqué werkte een lage voorzet van Florenzi in de voeten van de Franse spits en die haalde in één tijd verschroei­end uit. De VAR checkte nog op buitenspel, maar keurde het doelpunt toch goed. Met nog twintig minuten te gaan stond Barcelona plots 1-3 in het krijt. Kean kopte een goed aangesnede­n vrije trap onhoudbaar binnen. Mbappé schoot in de slot de 1-4 nog tegen de netten. Wat een avond voor de Fransman. Ook zonder de geblesseer­de Di Maria en Neymar toonde PSG zich de meerdere van Barcelona. Iets meer dan vier jaar na datum moet Barça op 10 maart een nieuwe remontada toveren, als het wil doorstoten naar de volgende ronde van tenminste. Messi heeft nog drie weken om na te denken over hoe hij indruk wil maken op zijn toekomstig­e (?) ploegmaats.

Iets meer dan vier jaar na datum moet Barça op 10 maart een nieuwe

remontada toveren, als het wil doorstoten

 ??  ??
 ?? AFP
FOTO ?? Kylian Mbappé was gewoonweg niet te houden voor Piqué en co.
AFP FOTO Kylian Mbappé was gewoonweg niet te houden voor Piqué en co.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium